Axel Olsson|11 juni, 2023, 15:35

Jag väljer att spela på hemmalaget vinner och att det blir under 4 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marocko imponerade stort i senaste världsmästerskapet.

  • Marocko har ett väldigt starkt försvar.

  • Det finns en tydlig klasskillnad mellan dessa två landslagstrupperna.

Högre förväntningar efter VM

Måndagen bjuder på ett snålare utbud då flera av de europeiska ligorna har tagit sommaruppehåll. Därför får vi rikta blickarna mot annat håll och vårt val faller på ett par internationella landskamper. Marocko och Kap Verde gör upp i en av landskamperna innan kvalet till Afrikanska Mästerskapen drar igång igen. Marocko har ett tydligt favoritskap inför det här mötet då deras landslag imponerade stort i vintras.

Marocko var den största överraskningen i vinterns världsmästerskap i Qatar. De chockade alla med ett ramstarkt försvar och tog sig hela vägen till semifinalen. Det blev till slut en fjärdeplats i VM och det är en otrolig bedrift som skrev in sig i historieböckerna. Efter den prestationen är Marocko ett land att räkna med i nästkommande turneringar och naturligtvis blir förväntningarna högre på dem. Måndagens landskamp handlar om att spela ihopa truppen inför kvalmatchen mot Sydafrika. Vi tror på en relativt stark elva och ett fortsatt stabilt försvarsspel från hemmalagets sida. De är favoriter och vi bygger ihopa ett spel som lockar!

Tydlig klasskillnad

Kap Verde är inte kända för sin fotboll, snarare klimatet och stränderna. Men deras fotbollslandslag är inte helt pjåkigt och de har stått upp ganska okej i senaste turneringarna. De hittas på en 71:e plats i FIFA-rankingen och de tog sig faktiskt ganska långt i kvalet till VM, men föll till slut med små marginaler mot Nigeria. Kap Verde kan absolut bjuda upp till match här men det är fortfarande Marocko som är det bättre laget.

Det finns en tydlig klasskillnad mellan dessa två landslagstrupperna. Marocko har betydligt mer spets i truppen och vi tror att den uppenbara skillnaden är det som avgör under måndagen. Kap Verde har inlett kvalgruppen bra med åtta poäng efter fem matcher, vilket betyder att de hittas på en andraplats bakom Burkina Faso. Motståndet i kvalgruppen håller dock en ganska låg nivå jämfört med Marocko, därmed kan vi inte lägga allt för mycket vikt i Kap Verdes senaste segrar.

fotboll, Landskamp
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Marocko - Kap Verde
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.