Daniel Jacobsson|11 juni, 2023, 17:45

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hansi Flick ändrar till trebackslinje (3-4-3) och spelsätt när man förbereder sig för ett hemma-EM.

  • Det förväntas vara full fart framåt i Tyskland.

  • Ukraina hittar inte rätt och har fått in en ny tränare nyligen. Har ingen spets som kan hota Tyskland här.

Ändrar spelsätt

Efter ett gäng år med besvikelser för tysk landslagsfotboll är det Hansi Flick som skall leda landslaget i deras eget EM-slutspel 2024. Tyskarna har en tid på sig att förbereda sig inför det stora slutmålet och det börjar med Ukraina, för att sedan matchas mot landslag som Polen, Polen, Colombia, Japan, Frankrike och så vidare. Det är en lång resa till mästerskapet. Under den resan skall Hansi Flick och hans landslag sätta en ny spelidé, för enligt uppgifter till tysk media skall Flick ändra spelsystem. Det väntas en trebackslinje och förmodligen en 3-4-3 uppställning redan mot Ukraina.

Nu är inte Ilkay Gundogan, som vann CL i helgen och förtjänar lite vila, med i truppen och inte heller Serge Gnabry med någon annan. Men det här landslaget är på uppåtgående och har ett gäng spelare som kommer växa i sina roller fram till mästerskapet. Jag pratar om Musiala, Moukoko, Wirtz och så vidare, ungtupparna har dessutom sällskap av ett gäng rutinerade spelare som satsar på att göra bra ifrån sig i EM. Jag tror att vi får se ett slagkraftigt landslag här och ett landslag som har suget i sig inför vad som komma skall. Tyskarna kommer köra på – och förhoppningsvis över motståndet.

Ny tränare vid rodret

Ukraina har inte samma väg till EM som Tyskland och behöver klara av ett kvalspel innan det att man kan sikta in sig på ett slutspel. Det här blir onekligen en bra utmaning inför kvalspelet som börjar i nästa vecka. Tyskarna förbereder sig inför mästerskapet och kommer starta en process här och nu. Ukraina har svårt med alla som händer i hemlandet och det blir inte bättre när storstjärnan Mudryk och andra inte hittar någon vidare form. Nu kan säkert fixstjärnan ta på sig sin något större roll i landslaget bättre än i Chelsea, men det finns inte mycket att hoppas på i dagsläget.

Ukraina kan få rejäla problem i det här mötet i och med att Tyskland bör vara hungriga på det nya. Landslaget som krigar för sitt folk och så mycket mer än bara en seger kan säkerligen ställa upp starkt i defensiven, men över 90 minuter på bortaplan tror jag inte att det räcker speciellt långt. Det är dessutom ett landslag som sänkt sin nivå senaste tiden och därmed sparkat en tränare. Nu kommer en ny in och han skall sätta sin idé i det hela. Frågan är om man matchar bästa möjliga startelva här eller om man vilar spelare inför tävlingsmatcherna i EM-kvalet mot Makedonien och Malta.

fotboll, landskamp
|
units: 4/5 - spelstopp: 18:00
Tyskland - Ukraina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.