Jag väljer att spela på en dubbelchans i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wales är underskattade på oddsen.

  • Wales har bättre offensiv spets än Schweiz.

  • Schweiz har anfallsproblem, vem ska göra målen?

  • Schweiz har tydligt tränat på offensiven inför mästerskapet, defensiven blir lidande?

  • Wales har en trupp med mycket rutin från engelska högstaligan, även om det inte är några superstjärnor så är det viktig rutin.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

1X hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Inte alls ett dåligt lag

Oddsmässigt så ser det ut som att Wales ska vara det laget som tydligt slutar sist i den här gruppen och mot det väljer jag ändå att sätta mig emot. Italien är rättmätiga favoriter och Turkiet är enligt mig tvåa. Men jag tror Wales inte alls gett upp något på förhand här utan går för en andra eller tredjeplats i den här gruppen. Man får inte glömma att man det senaste EM:et tog sig ända till semifinal och många av stöttepelarna från det mästerskapet, finns kvar i laget även till denna turnering.

Framförallt så har man bättre spets än Schweiz i form av duon Gareth Bale och Aaron Ramsey och dessa två spelare är också otroligt bra i just landslaget. Dessa två vill ta sin nation till något extra och kan mycket väl ställa till det för den schweiziska defensiven. Defensivt finns också en del styrkor i det här landslaget. Det är trots allt den backlinje bestående av Ethan Ampadu, Ben Davies, Chris Mepham och Neco Williams, med Wayne Hennessy bakom sig i kassen. Inga superspelare, men spelare som varje vecka spelar i den engelska högstaligan och jag tror man kan stå emot Schweiz i den här matchen, 0-0 eller 1-1 känns nära till hands.

Anfallet – ett frågetecken

Det som framförallt gör mig intresserad av dubbelchansen i den här matchen är det schweiziska anfallet. Defensivt är det bra med Yann Sommer i kassen och klassbackar som Nico Elvedi och Manuel Akanji i backlinjen. På mittfältet finns Ricardo Rodriquez, Granit Xhaka och Denis Zakaria som alla har defensiva skills och som kan stå emot Wales offensiv. Däremot offensivt så ser jag när jag ser på truppen ett Schweiz som kan få problem. Som spjutspets blir det antingen Seferovic eller Gavranovic som ska vara spets. Dessa är spelare som inte alls övertygar när man ser dem och jag tror att målskyttet kan vara Schweiz stora akilleshäl i det här mästerskapet.

Schweiz har också som genrep inför den här turneringen tydligt valt motstånd där man ska träna sin offensiv. Finland, USA och Liechtenstein är alla sämre motstånd än Wales och man har verkligen velat fokusera på det offensiva för att inte just misslyckas i målskyttet. Wales och andra sidan valde att möta Frankrike för att slipa på defensiven. Väntar mig en jämn och tät match här och då känns oddset på den här dubbelchansen som ett bra odds att hålla i handen.

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Wales - Schweiz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.