Åter i Kina, där Super League öser på med matcher dag på dag. Denna gången beger vi oss till Dalian Yifangs hemmaplan där man tar emot Guangzhou R&F. Rafa Benitez har tagit över hemmalaget och startade med en seger senast mot Hebei, lyckas den erfarne coachen leda laget till andra raka under rodret?

Match: Dalian – Guangzhou R&F (Super League) | Speltips: Över 2.5 och båda lagen gör mål | Odds: @1.66 | Units: 2/5 | Spelstopp: 13:35

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Formen stegrar

Dalian Yifang har under två säsonger haft det svårt att få igång det ordentligt. Man har haft utländska spelare som har högsta kvalité i laget, men det är alltid något som fått laget att inte riktigt lyckas hela vägen. I år har man kvar Yannick Carrasco och Nyashi Mushekwi samtidigt som man förstärkt med före detta Napoli-stjärnan Marek Hamsik. Lagets trupp har nått nya nivåer och hade man bara haft det bättre ställt när det kommer till de inhemska spelarna så hade man utmanat om titeln varje år. Laget har i dagsläget fyra utländska spelare som konkurrerar på tre startplatser per match. Förutom de tre jag nyss nämnde finns även Emmanuel Boateng i laget. Den svåra tiden att nå toppen har varit lång, men man har på senaste tiden sett ljusglimtar, och när en spelare som Marek Hamsik ansluter tror man på mer än en 10:e plats som laget i dagsläget innehar.

Dalian Yifang har anställt en ny tränare, ingen mindre än mycket erfarne Rafael Benitez. Den förre Napoli-coachen återförenas med Marek Hamsik i Kina samtidigt som han ryktas höja sin inkomst rejält. Benitez startade sitt nya uppdrag med en vinst, då Dalian besegrade Henan Jianye senast. Man ägde spelet med marginaler, både målchanser och bollinnehav. Det var tydligt att Benitez satt sin prägel på laget redan första matchen. Det skall tilläggas att motståndet låg på samma poäng inför och det visades vara klasskillnad den här dagen.

Nu väntar nästa uppgift för Benitez och sitt Dalian Yifang. Det väntar en tuff uppgift, när man på hemmaplan får besök av Guangzhou R&F med vassa Eran Zahavi i spetsen. En spelare som Dalian försvaret kommer behöva stoppa, annars kan det bli tufft. Den vasse anfallaren har stått för 17 mål den här säsongen på blott 15 starter. Är det något som Benitez har att jobba med i Dalian, så är det försvarsspelet, för det har verkligen inte varit vasst i många matcher. Det här kan bli en målrik match om man ser på förhand, två lag med styrkorna i offensiven och svagheterna i defensiven. Spelar Hamsik, Carrasco tillsammans med en av de utländska anfallarna så finns det god chans på vinst även här.

Guldkorn

Guangzhou R&F är det sämre laget i staden Guangzhou. Man har topplaget Evergrande före sig och det största fokuset finns hos dom. Guangzhou R&F är verkligen ett lag som kan ställa till det för vilket lag som helst i ligan. Man har en stabil trupp, med en het skyttekung i spetsen vid namn Eran Zahavi. Guangzhou är enligt mig ett mycket underskattat lag, man har en bra trupp och många duktiga spelare. För att nämna en spelare ni känner igen, Mousa Dembele. Laget kommer ifrån två raka segrar och även Guangzhou har mött Henan nyligen. Zahavi har fått sällskap i klubben av sin landsman Dia Saba, ytterligare en anfallare som öser in mål och som stått för tre mål på de två senaste matcherna.

En tuff bortamatch väntar, en bortamatch som man går in med facit att man inte varit något vidare på bortaplan den här säsongen. Statistiken lyder 1-1-6 och Guangzhou har anledningen till varför man inte ligger längre upp i tabellen. När man åker och möter Dalian Yifang så har man en god chans till att hota deras försvarsspel, där svagheten ligger i hemmalagets spel. Kan man få igång Saba med Zahavi även den här matchen medans antingen Dembele eller Tosic startar så kan detta bli en underhållande match. Tankarna är som jag sa innan att detta kan bli en rejält målrik match, då senaste matchen slutade 3-3 mellan lagen. Två formstarka lag gör upp och finns lagens superstjärnor med så kan detta bli en match, värd att se.

Speltips: Över 2.5 mål och Båda lagen gör mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade 3-3 och spelet satt.

  • Spelet sitter i 4 av Dalian Yifangs 5 senaste matcher.

  • Spelet sitter i 4 av Guangzhou R&F 5 senaste matcher.

  • Guangzhou snittar över 2 mål/per match den här säsongen.

  • Rafa Benitez verkar ha fått tidigt stäm på Dalian och har goda chanser till nästa vinst här.

Högst odds hittade jag 11/7 kl 11:00 hos Bet365 som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.