Erik Norin|11 juli, 2024, 14:00

Jag väljer att spela på ett underspel på Medvedev i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Alcaraz löste spelet i kvarten mot Paul, trots förlorat set.

  • När spelarna möttes i Wimbledon förra året vann Alcaraz i tre raka set.

  • Medvedev har bortsett från kvarten mot Sinner haft en lätt väg fram till semifinal.

100% upp till 1000 kr

Omsättningskrav: 8x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Imponerade i kvartsfinalen

Jag kanske underskattar Daniil Medvedev här, det han presterade mot Jannik Sinner bortsett från det fjärde setet är bland det bästa jag sett honom prestera sedan den där grand slam titeln bärgades i New York för ungefär två år sedan. Vad som ska sägas är att han fram till mötet mot Jannik Sinner så var det en väldigt enkel väg. Trots det har han tappat set mot både fransmannen Muller och tysken Struff och var inte på något sätt överlägsen i de matcherna.

Medvedev visade också upp lite konstig mentalitet i det första setet mot Sinner, där han hade setbollar men slarvade bort det övertaget med enkla misstag. Svårt att kritisera honom dock för någon slags loosermentalitet när han vinner matchen och dessutom vände underläget till 2-1 ledning innan han tappade allt i fjärde set för att igen vända tillbaka det psykologiska och vinna matchen. Mot Alcaraz har han dock haft det väldigt tufft senaste åren och jag tror samma öde väntar här.

Svårt att ta game emot

Senast Carlos Alcaraz och Daniil Medvedev möttes i Wimbledon-sammanhang så vann Carlos Alcaraz enkelt, jag tror spanjoren är i lika bra form nu och ser att han ska ha goda chanser att vinna det här i tre raka set. Även om han skulle tappa ett set dock så behöver inte det spela någon roll för spelet. Mot Tommy Paul i kvartsfinalen så löste han det spelet trots att amerikanen vann första set. Mot Humbert i åttondelen förlorade han även där ett set. Fransmannen tog till sist 18 game, ett över för att spelet skulle lösas.

När Alcaraz spelar på sin högsta nivå i matcherna så är han otroligt svårpasserad och svår att ta game mot och då är det inte sällan som han springer iväg och vinner seten på ett enkelt sätt. Två sista seten mot Tommy Paul var ren världsklass och vanns enkelt med 6-2 båda två. Jag tror Alcaraz har ett övertag på underlaget. Medvedev är främst en mycket vass hard court-spelare och på gräset är Alcaraz snabbhet en mycket viktig faktor och det kommer krävas mycket av Medvedev för att vinna set här.

tennis, wimbledon
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:00
Medvedev - Alcaraz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.