Väntan har inte varit så lång för lagen men nu är vi framme vid tidpunkten när Midtjyllan och Esbjerg ska sparka igång den nya säsongen av Superligaen i Danmark. Lagen slutade tvåa ovh trea i föregående säsong och då kastats vi direkt in i ett hett möte på MCH Arena.

Match: Midtjylland – Esbjerg (Superligaen) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.80 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Seriepremiär

Dags att sparka igång den danska toppligan och då beger vi oss till MCH Arena där Midtjylland spelar sina hemmmatcher och där laget i premiären välkomnar Esbjerg till ett vad som jag tror kommer bli ett hett möte. Båda lagen slutade på toppplaceringar under förra säsongen när Midtjylland plockade andraplatsen och Esbjerg höll sig på placeringen under. Faktum är dessutom att det var exakt detta mötet som avslutade bådas säsong och då fick Midtjylland se sig besegrade med 1-2 där det däremot inte fanns mycket för hemmalaget att spela för då andraplatsen redan var säkrad och avståndet upp till ligaettan FC Köpenhamn hade vuxit för stort. Nu är det som sagt nya tag som gäller för lagen och då ser nag framför mig en fartfylld match mellan två lag som kommer höra till toppstriden och de översta placeringarna.

Båda lagen gör mål

Midtjylland orkade inte hänga på FC Köpenhamn hela vägen ut, man var enbart en poäng bakom ligaettan efter ligasummeringen men halkade efter ordentligt i slutspelet trots att laget tryckte till de ledande Köpenhamn med 4-0 när det återstod tre matcher. Det blev två förluster som fick avsluta Midtjylland säsong när det inte fanns något att spela för. Över hela säsongen hade Midtjylland 76 kassar i baksidan av motståndarnas mål och defensiven fick se 43 bollar rulla in i egen kasse över 36 omgångar vilket lämnar laget med ett målsnitt per match på över 3.3 mål. Tar vi en överblick på de senaste matcherna hittar vi en hög procenthalt på målspelet båda lagen gör mål där 70% av de 30 senaste matcherna har slutit i att minst 1 mål från båda lagen förekommit och då sitter spelet i 5 av de 6 senaste matcherna.

Om det fanns ett gap mellan förstaplatsen och andraplatsen så hade det vuxit ett ännu större mellan Midtjylland och tredjeplacerade Esbjerg som var hela 15 poäng bakom när vi summerade säsongen. Esbjerg kom däremot med fullfart i slutspelet klättrade upp två placeringarna och plockade 18 pinnar. Esbjerg avslutade även med två vinster över just ligaettan och tvåan med resultaten 4-3 och 1-2. Målspelet dyker upp i 4 av Esbjergs 6 senaste matcher och tar vi en överblick på inbördesmötena lagen emellan så sitter målspelet i 5 av de 6 där målsnittet sträcker sig till 3.5 mål per match.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i 5 av de 6 senaste inbördesmötena.

  • Spelet har suttit i 5 av de 6 senaste matcherna för Midtjylland.

  • Midtjylland löser spelet i 70% av de 30 senaste matcherna.

  • Seriepremiär och toppmöte direkt, då tror jag på en fartfylld och svängig match.

  • Spelet Har suttit i 4 av 6 senaste matcherna för Esbjerg.

Högst odds hittade jag 19/7 kl 19:30 hos Bet365 som ger 1.80. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.