Det är upplagt för maximal underhållning när Arsenal och Manchester City sätter punkt för Premier Leagues premiäromgång. En match med många mål att vänta? Målspelet klickas!

Match: Arsenal-Manchester City (Premier League) | Speltips: Över 2,5 | Odds: 1,56 | Units: 5/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:00

Ett nytt och spännande Arsenal

Arsenal mot Manchester City, Unay Emery mot Pep Guardiola. En offensiv rulle som skulle kunna ge självaste Clint Eastwood rysningar. Det blir inte mycket bättre än såhär.

Det har svängt rejält kring Arsenal under sommaren. Unay Emery har som bekant ersatt Arséne Wenger som efter 22 år fått lämna klubben, spanjoren skördade fina framgångar med sitt Sevilla och det ska bli riktigt intressant att se vad han kan uträtta i sin nya klubb. I grund och botten en offensiv tränare som definitivt har alla ingredienser som behövs för att uträtta underverk i Premier League. På värvningsfronten har bland annat Torreira, Leno, Lichtsteiner och Sokratis värvats in under sommaren, riktigt fina värvningar som kryddar spelartruppen med både talang och rutin. Högerkanten kommer få sig ett rejält lyft med Lichtsteiner tågandes i full fart. Sedan har jag höga förväntningar på Leno som gått från klarhet till klarhet de senaste åren.

Förra säsongen landade Arsenal på en sjätteplats i tabellen, medan bortaspelet lämnade en hel del att önska så stack hemmaspelet ut något rejält, eller vad sägs om hemmaraden 15-2-2 och 54-20 i målskillnad? Den här säsongen rustar man upp för en fight om Champions League-platserna, och nog känns det som en rimlig målsättning för ett lag av Arsenals kaliber. Under försäsongen har spelet sett riktigt bra ut, givetvis ska man inte dra allt för stora växlar av träningsmatcher, men Emery har till synes lyckats implementera sin spelidé i laget. Vinster mot PSG, Chelsea och Lazio övertygar, inget snack om saken. Arsenals problem på senare år har lagets förmåga att varva fina prestationer med direkta plattfall. Avsaknaden av resultatmässig kontinuitet har varit ett ständigt orosmoment som hindrat laget från att ta det där extra steget. Tror på ett betydligt stabilare Arsenal under Emery, grundkapaciteten går inte att blunda för.

Målspelet klickas

Manchester behöver i sin tur ingen närmare presentation. Guardiolas mannar lekte hem Premier League i fjol och visade prov på en sanslös offensiv fotboll. 19 poäng före rivalerna United det mesta. Målet är självklart att behålla pokalen i den blåa delen av Manchester, allt annat vore givetvis ett fatalt misslyckande med tanke på kvalitén i spelartruppen. Sane, Sterling, Aguero, Jesus, Silva, Bernardo, de Bruyne och Mahrez. Kommentar överflödig. Guardiola har byggt ett slagkraftigt lag som definitivt är med och utmanar på samtliga fronter, ren och skärklass på varje lagdel. Här pratar vi tunga, tunga kaliber.

Truppen är mer eller mindre intakt från förra säsongen, på värvningsfronten har Riyad Mahrez plockats in från Leicester. En ruskigt fin värvning som ger Guardiola ytterligare en växel i det offensiva spelet. En spelare som kan luckra upp försvar och samtidig bemästra sylvasst omställningsspel. I söndags plockade City en 2-0-seger mot Chelsea i Community Shield-finalen. Spelmässigt stod man för en ruskigt stark insats och resultatet känns i grövsta underkant. Som jag var inne på tidigare så har jag svårt att se City misslyckas med att kamma hem ligan den här säsongen, möjligtvis ser jag Liverpool som främsta utmanare, men klasskillnaden mellan City och övriga lag går inte att förbise.

Nu väntar en högintressant bortamatch mot Arsenal, en batalj som på förhand luktar målrik. Vänder därmed blickarna mot målmarknaden där jag väljer att klicka över 2,5 mål i matchen till 1,56 gånger pengarna. Två lag med sina absoluta styrkor i offensiven, med stjärnor i yttersta världsklass. Förra säsongen bjöd Arsenals hemmamatcher på 3,89 mål/match i snitt. Själva snittade man 2,84 mål framåt/match – sylvassa siffror. 15 av 19 spelade hemmamatcher passerade den klassiska 2,5-linan. City var i sin tur ligans målrikaste lag, lagets matcher bjöd i snitt på 3,5 mål mål/match. På resande fot låg snittet på 3,05 mål/match. Överspelet satt i 28 av lagets 38 spelade matcher. Som grädden på moset så sitter överspelet i de sex senaste mötena lagen emellan.

Tror start på 2-2/2-3 eller något i den stilen. Målrikt blir det, inget snack om saken.

Speltips: Över 2,5

Jag spelar över 2,5 mål till 1,56 gånger pengarna hos Unibet. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två lag med sina absoluta styrkor i det offensiva spelet

  • City har världens kanske vassaste offensiv med spelare som Aguero, Jesus, Sane, Sterling, Mahrez, Silva, Bernardo Silva och de Bruyne

  • Arsenal visade upp en ruggig hemmastyrka förra säsongen med resultatraden 15-2-2 och 54-20 i målskillnad

  • Förra säsongen bjöd Arsenals hemmamatcher på 3,89 mål/match i snitt, framåt snittade laget 2,84 mål/match – 15 av 19 spelade hemmamatcher passerade över 2,5-linan

  • City var i sin tur ligans målrikaste lag förra säsongen, lagets matcher bjöd i snitt på 3,5 mål mål/match. Överspelet satt i 28 av lagets 38 spelade matcher

  • Överspelet sitter i de sex senaste mötena lagen emellan

Över 2,5 mål spelas till 1,56 gånger pengarna hos Unibet – jag kliver in med hela fem units!

Rygga till 1.56 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.