Premier League har dragit igång på allvar och nu väntar kanske omgångens mest spännande drabbning – mötet emellan hemmalaget Arsenal och fjolårets vinnare Manchester City. Matchen spelas på klassiska Emirates Stadium och precis som min kollega Elias väntar jag mig en offensiv tillställning. Jag väljer dock att vända huvudfokuset riktat mot en specifik individ, nämligen målmaskinen Pierre-Emerick Aubameyang!

Match: Arsenal – Manchester City (Premier League) | Speltips: Aubameyang ö0,5 skott på mål | Odds: @1.57 | Units: 2,5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 17:00

Offensiv tillställning att vänta

Arsenal och Manchester City har mötts flertalet gånger genom åren och de allra flesta möten har slutat med målglada resultat efter offensiva tillställningar. Nio raka möten innehåller minst tre stycken mål, vilket verkligen inte är någon slump. Pep Guardiola förfogar över kanske världens absolut bredaste trupp, och i föregående helgen visade man prov på sin enorma kapacitet när Chelsea relativt lätt utmanövrerades. Fjolårsvinnarna är stora favoriter att ta hem ligatiteln även denna säsong, men borta på Emirates har man stött på trubbel tidigare. Till denna match saknar City eventuellt Raheem Sterling och Kevin De Bruyne då dessa anslöt till träningsanläggningen (från sin semester) först i måndags. Om så är fallet är det möjligt att Bernardo Silva – som lovordats rejält från Pep på senare tid – tar steget in till innermittfältet och bildar tillsammans med David Silva ett ruskigt offensivt mittfält framför Fernandinho. Med en rejält spelsugen Riyad Mahrez på högerflanken kan det faktiskt bli en hel del luckor för Arsenals vänsterkant, speciellt om Kyle Walker vågar fylla på i offensiven likt han brukar göra.

Arsenal kommer till premiär med en ny tränare bakom rodret för första gången på 22 år och Unai Emery siktar på att inleda på bästa sätt. Han har till skillnad från Arsene Wenger valt att pressa lite högre upp i banan och försöka vinna boll tidigare i motståndarnas uppspelsfas, men vi får se huruvida han vågar testa den taktiken imorgon. Troligen får vi se ett offensivt formerat Arsenal där både Lacazette och Aubameyang ges förtroende för stort, där Emery under tidigare presskonferenser uttryckt mycket stort förtroende för den sistnämnde. Han fick nyligen frågan om han tyckte Aubameyang borde gå för att vinna guldskon denna säsong. Svaret var glasklart – ja.

Anfallare av högsta klass

Aubameyang tog steget från Dortmund till Arsenal under januarifönstret föregående säsong, efter att ha öst in mål i Tyskland år efter år. Det blev omedelbart succé i Premier League där han gjorde 10 mål och 4 assist på sina 13 matcher för London-laget. Ett målsnitt på ett mål var 106:e minut var ett av ligans absolut högsta, och han låg bakom det allra mest i Arsenals anfallsspel – oavsett om han spelade central anfallare eller lite närmare någon av kanterna. Föregående säsong hann han även med att göra 13 ligamål i Dortmund-dressen på 16 stycken matcher, vilket är ett imponerande facit. Man kan verkligen inte förneka att han är en målmaskin om man ser tillbaka lite ytterligare; 31 samt 25 ligamål på 32 respektive 31 starter hade han under säsongen 2016/17 och 2015/16.

För att lyckas göra alla dess mål krävs det en hel del avslut från den franskfödde gabonesen. Om vi ser till ett snitt med skott var 90:e minut (då jag iskallt räknar med att han inte blir utbytt mot City ikväll) så får vi följande siffror:

 • Dortmund 17/18: 3,7 skott
 • Arsenal 17/18: 2,6 skott
 • Dortmund 16/17: 3,8 skott
 • Dortmund 15/16: 4,2 skott
 • Dortmund 14/15: 3,3 skott

Ifjol snittade han i Premier League 1,46 skott på mål/match och löste spelet i 11 av 13 ligamatcher (ungefär 85% av matcherna). Mycket, mycket intressant är också att av alla matcher på hemmaplan – inkluderat både matcher i Arsenal och Dortmund, samt alla olika turneringar – löste han detta spel i ALLA matcher. 20 st hemmamatcher spelade Aubameyang ifjol och i alla dessa 20 st sköt han minst ett skott på mål. Helt sanslöst.

Anfallaren hann även med att möta Manchester City två gånger. I bägge dessa matcher satt spelet, och jag tror det sitter även denna gång.

Speltips: Aubameyang ö0,5 skott på mål

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

 • Aubameyang spelade 20 stycken hemmamatcher ifjol. I ALLA dessa 20 matcher satt detta spel.

 • Aubameyang löser spelet i 10 av sina 11 senaste starter.

 • Aubameyang hade ett av de absolut högsta målsnitten i Premier League ifjol.

 • Aubameyang ligger bakom det allra mesta i Arsenals offensiv och har skyhögt förtroende av den spanska tränaren Unai Emery.

 • Aubameyang möttes Manchester City två gånger förra säsongen och löste då spelet i bägge matcherna.

 • Det brukar bli riktigt offensiva tillställningar mellan dessa lag.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger @1.57 för spelet – vilket i mina ögon är ungefär 17 punkter för högt. Min investering i detta spel blir således 2,5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.