En titel ska delas ut i Spanien. Det är dags för den spanska supercupen mellan FC Barcelona och Sevilla. Nytt för i år är att det endast är ett möte samt att matchen spelas i Marocko. En sak lär dock vara som vanligt och det är Barcelonas favoritskap. Vi tar ställning för de blåröda.

Match: FC Barcelona – Sevilla (Spanska Supercupen) | Speltips: 1 | Odds: @1.55 | Units: 3/5 | Spelbolag: 1xBet | Spelstopp: 22:00

Favoriter som vanligt

FC Barcelona är som vanligt favorittippade när titlar ska delas ut. Och inte blir de mindre favoriter efter det transferfönster man gjort i sommar. Ett lag med Lionel Messi, Luis Suarez, Philippe Coutinho, Sergio Busquets, Ivan Rakitic med flera har spetsats ytterligare. Bayernstjärnan Arturo Vidal har förstärkt mittfältet och skänkt nödvändig balans, medan brasilianska stjärnskotten Arthur och Malcom hämtats in från Gremio respektive Bordeaux. Dessutom har man värvat mittbacken Clément Lenglet från just Sevilla.

Barcelonas form på försäsongen har varit lite upp och ner men då måste vi ha i åtanke att man också saknat sina bästa spelare. Med det material man haft till sitt förfogande så har man ändå presterat bra och flera yngre förmågor har visat upp fina kvaliteter. Dessutom har Barcelona ett stort övertag på Sevilla rent historiskt. Senast lagen möttes vann man med förkrossande 5-0 och fem av de sex senaste inbördes mötena har slutat med Barcelonaseger. En titel hägrar och jag har svårt att se en annan utgång än Barcelonavinst.

Svårt att definiera kvaliteten

Beträffande Sevilla kan vi konstatera att deras form är fin. Man har nämligen vunnit tre raka matcher. Men här måste vi komma ihåg att dessa vinster kommit mot betydligt svagare motstånd än av Barcelonas karaktär. Vinsterna har nämligen varit i Europa League kvalet mot ungerska Ujpest och lituaiska Zalgiris Vilnius. Med andra ord är det svårt att definiera vilken kvalitet laget håller inför den här säsongen.

Det vi kan gå på är lagets resultat förra säsongen, under vilken man underpresterade kraftigt i ligan. Man hamnade nämligen på en blygsam sjundeplats, bland annat efter stadsrivalen Real Betis. Trots detta har man inte gjort några betydande värvningar för att stärka truppen. Det är till och med så att man tappat viktige mittbacken Clément Lenglet till söndagens motståndare Barcelona samt målvakten Sergio Rico till Fulham. Med tanke på det dåliga facit man har mot Barcelona på sistone har jag svårt att se Sevilla hota här.

Speltips: FC Barcelona vinner matchen

Dagens speltips blir att Barcelona vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona har vunnit 5 av de 6 senaste inbördes mötena.

  • Barcelona vann senaste mötet med 5-0.

  • Sevilla underpresterade i fjol och har inte direkt förstärkt sitt lag.

  • Barcelona har gjort ett fantastiskt transferfönster och stärkt en redan sylvass trupp.

Högst odds hittar jag hos 1xBet som ger 1.55 för spelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.55 hos 1xBet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.