Den 18:e omgången av allsvenskan rullar vidare och vi riktar blickarna mot Guldfågeln Arena och mötet mellan Kalmar och Örebro. Hemmalaget har det riktigt tufft och är i behov av varenda poäng för att nå ett nytt allsvenskt kontrakt. 

Match: Kalmar– Örebro (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.90 | Units: 2/5 | Spelstopp: 19:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett poäng på sex matcher

Kalmar går mot sin sämsta säsong i Allsvenskan på flera år. Inför omgång 18 placerar man sig på en 14:e plats vilket innebär kval ner till superettan. Man har endast 14 poäng och det är lika många som AFC på plats 15 och direkt nedflyttning till superettan. Kalmar har efter sommaruppehållet varit Allsvenskans formsvagaste lag. De har spelat sex matcher och endast tagit ett poäng. Senaste segern för smålänningarna kom i början av maj när man besegrade bottenlaget Helsingborg med uddamålet på hemmaplan. Det ser i nuläget väldigt mörkt ut för Kalmar och man är i stort behov av en seger på måndag. 

Senast ställdes man mot Hammarby på hemmaplan och efter en svängning match där man låg under med 2-0 fick man tillslut med sig en poäng. Hammarby hade ledningen med två mål fram till den 79:e minuten då Kalmar först gjorde mål på straff och sedan fem minuter senare kunde kvittera till 2-2. Imponerande att vända matchen men det ska nämnas att man gjorde det med en man mer på plan efter en utvisning hos Hammarby. Överlag tycker jag att Kalmars insats var en av deras bästa på senaste tiden. Trots få poäng och många usla insatser vill jag inte räkna bort dem mot Örebro. Ett lyft för Kalmar har varit MFF-lånet Samuel Adrian. Mittfältaren har sedan sin ankomst spelat samtliga matcher och sett pigg ut. 

Uppåtgående trend

Örebro har blandat och gett under säsongen. En del matcher har man spelat riktigt bra fotboll och sett ut att klättra i tabellen medan man andra matcher nästan satt krisstämpel på laget. För ett par matcher sedan det riktigt tufft ut för Örebro och man var ungefär i samma läge som Kalmar. Sedan dess har man fått stått för en rejäl uppryckning och tagit sju poäng på tre matcher. Örebro kommer också från en svängning match som också slutade med 2-2.  IFK Göteborg stod för motståndet och i den 63:e minuten utökade Robin Söder gästernas ledning till 2-0. Då såg det tufft ut för Örebro men precis som kalmar kom man tillbaka i slutminuterna. Först genom Jake Larsson i den 82:a minuten och sedan på tilläggstid i den 94:e minuten var Kevin Wright sist på bollen när vändningen och 2-2 var ett faktum.

I och med de två segrarna och krysset så har man klättrat en del i tabellen och man placerar sig just nu på en åttonde plats. Alltså har man för tillfället lämnat bottenstriden och befinner sig i lite av ett ingenmansland.. Någonting som släppt för Örebros del är målskyttet. På de tre senaste matcher har man gjort hela tio mål. I de tre matcherna innan det hade man endast gjort ett mål. Defensiven har dock fortsatt en del problem och på de sju senaste matcherna har man endast hållit nollan en gång.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade med BLGM.

  • Spelet har suttit i Örebros två senaste matcher.

  • Spelet har suttit i Kalmars två senaste.

  • Kalmar har släppt in mål i sina sju senaste matcher.

  • Örebro har endast hållt nollan en gång på sina sju senaste.

Högst odds hittade jag 11/8 kl 12:30 hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.