MLS står på agendan när Houston Dynamo drabbar samman med Minnesota United natten mot torsdag. Tydliga förutsättningar råder; hemmalaget har stora problem i ligan, man radar upp förlust efter förlust. Minnesota är svåra att få hål på och stod för en mycket imponerande vinst i senaste ligamatchen. Inget nättrassel för Houston i första halvlek!

Match: Houston Dynamo – Minnesota United (MLS) | Speltips: Houston Dynamo att göra mål i första halvlek – NEJ | Odds: @1.83 | Units: 2/5 | Spelstopp: 02:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Förlorat fem av de sex senaste

Ett tunt utbud under onsdagen råder, men i MLS bjuds vi på en hel del intressanta nattmatcher. I matchen mellan Houston och Minnesota hittas ett mycket fint lir – att Houston inte gör mål i första halvlek. Houston har inte imponerat på några plan den senaste tiden och de usla resultaten man noterats för har resulterat i att man just nu ligger näst sist i tabellen över den västra konferensen. Det ska väldigt mycket till för att Houston ska lyckas nå en plats som innebär spel i finalserien. Med hela fem förluster på sina sex senaste matcher ska man nu försöka få hål på de defensivt starka Minnesota, en tuff uppgift för hemmalaget. Ser vi till Houstons åtta senaste matcher kan vi konstatera att man inte gjort mål i första halvlek i sex av dessa. Sett till de två senaste matcherna har man endast lyckats göra ett mål och det råder stora tveksamheter angående om man kommer skapa chanser framåt i matchen mot Minnesota, inte minst med tanke på bortalagets senaste bragdvinst mot serieledarna.

Sitter i sju av de nio senaste

MLS är en liga känd för att ha ett högt målsnitt. Vi bjuds på svängiga matcher konstant och det är få lag som spelar defensiv fotboll. Minnesota har däremot visat upp en mycket god defensiv och allmänt målsnåla matcher, åtminstone på senaste tiden. I senaste ligaomgången ställdes man på bortaplan mot Los Angeles FC som verkligen totaldominerar den västra konferensen med sin glödheta offensiv. Trots att serieledarna har 44 i målskillnad, en siffra som kan jämföras med det andra bästa på nio mål, lyckades Minnesota vinna matchen med 2-0 och LAFC kunde således noteras för sin första förlust på hemmaplan denna säsongen. Minnesota har ett självförtroende på topp efter bedriften när man reser till Houston.

Minnesota löser spelet i fyra raka ligamatcher. Ser vi det hela ur ett längre perspektiv har man hållit nollan i halvtid i imponerande sju av de nio senaste matcherna i MLS. Tar vi dessutom hänsyn till inbördes möten kan vi konstatera att senast lagen möttes, i våras, bjöd man på en målsnål tillställning när Minnesota nollade Houston i en 1-0 vinst. Liknande resultat i detta mötet känns långt ifrån omöjligt!

Speltips: Houston Dynamo gör mål i första halvlek – Nej

Jag väljer att spela på att Houston Dynamo inte gör mål i första halvlek. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Minnesota har hållit nollan i halvtid i sju av lagets nio senaste matcher i MLS

  • Minnesota har visat upp en stark defensiv på senaste tiden där man bland annat endast släppt in två mål på de fyra senaste ligamatcherna

  • Houston Dynamo är i usel form med fem förluster och ett kryss i de sex senaste matcherna

  • Houston har gått mållösa i första halvlek i sex av de åtta senaste matcherna

  • När lagen möttes i MLS i våras höll Minnesota nollan

Högst odds hittade jag 10/9 kl 14:30 hos Bet365 som ger 1.83. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.