Match: IFK Göteborg-Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: IFK Göteborg att andra halvlek | Odds: 1,40 | Spelstopp: 18:59 | Spelbolag: Bethard

Då är det äntligen dags för ett litet spel på Allsvenskan igen, det var ett tag sedan sist faktiskt. Nu undrar ni säkerligen vad det är för odds jag hostat fram men jag tycker att det är ett perfekt spel för en dubbel/trippel.

IFK Göteborg går som tåget i Europa League och är nu klara för sista rundan innan gruppspelet och där möter man Qarbag, ett riktigt tufft motstånd. Det verkar som att Allsvenskan precis som för andra svenska lag tidigare år i Europa hamnar i andra hand och fokuset läggs helt på Europa. Det såg vi tydligt i måndags när Djurgården vände och vann mot Göteborg i en match som tillslut slutade 3-1. Den förlusten kom alltså mot bottenlaget Djurgården som tagit ett fåtal segrar på hela året och hade Göteborg inte spelat i Europa är jag övertygad om att en vinst skulle tagits.

Ikväll möter man dock tabelljumbon Falkenberg som ser ut att åka ur Allsvenskan, endast åtta poäng har man mäktat med att ta på hela säsongen, illa. Jag tror trots att man spelar i Europa och spelar första matchen på torsdag ska klara av att ta tre poäng ikväll. Falkenberg har en usel form, senast förlust mot Jönköping med hela 0-5. Då IFK Göteborg ibland startar första halvlek lite trevande och Falkenberg ibland kan streta emot bra ett tag så väljer jag att spela IFK som vinnare i andra halvlek. I andra halvlek brukar Falkenberg segna ihop medan Göteborg brukar köra på. Dessutom byter man oftast in en anfallare mot slutet som kan fortsätta köra på medan Falkenbergs trötta backar får det ännu tuffare.