Match: Västerås-Brommapojkarna (Division 1) | Speltips: Brommapojkarna| Odds: 2,35 | Spelbolag: LeoVegas

Dagens andra speltips och då riktar vi blickarna nedåt i divisionerna där vi hittat stort spelvärde i raka tvåan. Brommapojkarna siktar på att ta över serieledningen och det gör man vid en seger ikväll.

Hemmalaget Västerås har efter 17 spelade matcher tagit totalt 29 poäng men ligger en bra bit ifrån topplagen, alltså har man numera ingen chans att gå upp en serie. Med det sagt gissar jag på att motivationen för en vinst inte är riktigt på topp, man kommer givetvis inte lägga sig men det jag menar är att motivationen nog är högre hos Brommapojkarna. Västerås har inte vunnit på 4 matcher, förlust mot Nyköping och oavgjort mot Team TGFF samt Umeå FC. Formen är med andra ord inte den bästa just nu och kan det kanske bero på att man tappat siktet om en uppflyttning?

Brommapojkarna har däremot allt att spela för då man med en match mindre spelad ligger tre poäng bakom serieledande Vasalund. Förutom att man ligger bra till i tabellen så har man även en riktigt magisk form, 5 raka segrar varav att man i några av dessa fullständigt kört över sina motståndare. Team TGFF 5-0, IK Frej 4-2, Piteå 1-3 och Brage 3-1, riktigt bra resultat mot relativt starka lag.

Jag tror Brommapojkarna vinner med minst ett par bollar ikväll, åtminstone talar allt för just det. Truppen innehåller unga hungriga spelare med riktigt bra kvalité och nu jagar man dessutom serieledningen vilket gör det ännu bättre. Formen är på topp som jag tidigare skrivit och att man ska förlora mot ett lag som inte har något att spela för som dessutom inte vunnit på 4 matcher ser jag inte som troligt. Jag testar raka tvåan hos LeoVegas till 2,35x pengarna.