Efter torsdagens cupförlust mot Levante är Barcelona tillbaka i ligaspel under söndagen. Barca tar emot Eibar på Camp Nou. Med sina stjärnor utvilade och en Messi som jagar sitt 400:e mål i ligan, förväntar vi oss fullt ös från hemmalaget!

Match: Barcelona-Eibar (La liga) | Speltips: Barcelona över 2.5 mål | Odds: @1.50 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 18:30

Messi ute efter sitt 400:e mål i La Liga

Barcelona leder La liga med fem poäng ner till tabelltvåan Atletico Madrid. Barca kommer ifrån en cupförlust mot Levante i torsdags, laget spelade dock med ett B-betonat lag och vilade sina stjärnor inför helgens ligaspel. Spelare som Suarez, Messi, Rakitic, Piqué och Jordi Alba tillhörde inte torsdagens matchtrupp. På skadelistan inför söndagen hittas Umtiti, Rafinha, Samper och Vermaelen. Brassen Arthur är tillbaks och förväntas gå rakt in i startelvan på grund av att Arturo Vidal spelade 90 min mot Levante. Coutinho är helt ur slag och har inte hittat sin Liverppol form i den randiga tröjan hitiils, Valverde kommer förmodligen  låta den spelskicklige mittfältaren värma bänken mot Eibar.

Södagens match kan bli en speciell match för en viss spelare i hemmalaget. Vi snackar om Leo Messi som har chans på att ännu en gång skriva sitt namn i historieböckerna. Messi har nämligen 399 mål i La Liga och har en bra chans att sätta sitt 400:e mål mot Eibar under söndagen. Det är ingen överraskning att det förmodligen kommer vara en spelsugen Messi förväntas kliva ut på Camp Nou imorgon. Argentinaren besitter redan rekordet på antalet mål i spanska högstaligan med ett målsnitt på 0.92, vilket är makalöst.

Råder extrem klasskillnad

Bortalaget Eibar ligger i skrivande stund på en 13onde placering i La Liga. Eibar har som många andra lag blandat och gett den här säsongen. Tabellen är otroligt jämn och en vinst för Eibar mot Barcelona skulle kunna betyda en klättring ända upp till sjunde plats. Eibar kommer till matchen med fem raka kryssmatcher. Klubbens 3-0 vinst mot självaste Real Madrid är säsongens största bedrift än så länge. Men under söndagen står ett allt starkare Barcelona på motståndarsidan och det blir en grymt svår nöt att knäcka för Eibar. Lagen har mötts åtta gånger och katalanerna har vunnit samtliga matcher.

I bortalaget hittas spelarna Pedro León,Ivan Remis och Jordi Calavera på skadelistan, León har dragit på sig en fotskada och de resterande två har muskelskador. Eibars anfallare Charles är den laget förlitar sig på i offensiven, men ifall den erfarne 34-åringen klarar av att bräcka Barcelonas försvar är tveksamt. Charles har slagit till med sju mål på sina 18 ligamatcher. Eibar har släppt in över 2.5 mål emot Barcelona i fyra av de fem senaste inbördes mötena.

Speltips: Barcelona över 2.5 mål

Jag väljer att spela Barcelona över 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Barcelona har löst över 2.5 mål i fyra av de fem senaste inbördes mötena mot Eibar.

  • Leo Messi jagar sitt 400:e mål i La liga, står just nu på 399.

  • Eibars mardrömsmotståndare, Barca vunnit samtliga åtta inbördes möten.

  • Extrem klasskillnad mellan de två klubbarna.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.