Det spelas två matcher i Premier League under söndagen och i väntan på stormötet mellan Tottenham och Manchester United gör Everton och Bournemouth upp på Goodison Park. Här tror vi på en målrik historia och klickar därför överspelet.

Match: Everton – Bournemouth (Premier League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.70 | Units: 3/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 15:15

Blandar och ger väldigt ofta

Everton har ett lag med stor potential och flera spelare kan kliva fram i viktiga situationer och avgöra. Men det är inte alltid under den här säsongen som man fått det att lossna. Det är något som även tabellen visar. Inför den 22:a omgången ligger man nämligen först på en elfteplats. Det tror jag inte särskilt många, varken i eller runt klubben, är så nöjda med. Och vad gäller formen så har även den pendlat ganska mycket upp och ner, något tre vinster och tre förluster på de sex senaste matcherna kraftigt vittnar om.

En trend som däremot varit relativt ihållande är den som omfattar målstatistiken. Där ser vi att det blivit över 2,5 mål i fem av Evertons sju senaste matcher. Ser vi till hela säsongen så har överspelet gått in i 14 av de 24 matcher som Everton spelat. Det finns med andra ord fina förutsättningar för en målrik match på Goodison Park under söndagseftermiddagen.

Målrikt på sistone

Bournemouth inledde säsongen väldigt starkt och låg strax bakom topplagen till en början. Många blev imponerande över lagets sätt att ta sig an matcherna och man var också väldigt svåra att rubba. Nu ligger man visserligen på en fullt godkänd tolfteplats med samma poäng som Everton inför den 22:a omgången, men det går inte att blunda för att formen dalat rejält för Bournemouth. Man har nämligen inte vunnit på sina fyra senaste matcher och dessutom har man fyra förluster på de sex senaste. Än värre är det faktum att man förlorat sex bortamatcher i rad.

Men vi ska som bekant inte fokusera på 1×2 idag, utan istället målspelet över 2,5 mål. Och det är ett spel som ofta sitter i Bournemouths väldigt målrika matcher på sistone. Det har nämligen suttit i samtliga av lagets fyra senaste matcher, dessutom med råge. Ser vi till säsongen i stort så har överspelet gått in i 20 av 26 tävlingsmatcher.

En annan väldigt viktig faktor att väga in är inbördes möten mellan Everton och Bournemouth. Och även där ser det väldigt fint ut. Överspelet har nämligen suttit i fem av de sex senaste matcher man mött varandra, varav de fyra senaste.

Speltips: Över 2,5 mål

Dagens speltips blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Bournemouths fyra senaste matcher.

  • Spelet har suttit i fem av Evertons sju senaste matcher.

  • Spelet har suttit i fem av de sex senaste inbördes mötena, varav de fyra senaste.

  • Spelet har suttit i 20 av Bournemouths 26 matcher den här säsongen.

  • Spelet har suttit i 14 av Evertons 24 matcher den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.70 för överspelet. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.70 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.