Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City är formstarkt och har lyckats lösa spelet på egen hand i tre av de fem senaste matcherna

  • Brighton löser spelet i två av de tre senaste ligamatcherna, där man bland annat spelat 2-2 mot West Ham och 3-3 mot Wolves

  • Senast lagen möttes vann Manchester City med 5-0 (!)

  • Spelet sitter i tre raka ligamatcher inbördes, där man snittat 4,6 mål per match

  • Manchester City har producerat fjorton mål de fem senaste matcherna trots ett tufft spelschema

Ännu en komfortabel vinst?

Manchester City stötte på en hel del problem i början av säsongen. Man höll tätt bakåt, men framåt led man av skadeproblem och offensiven fungerade inte riktigt som man hoppats på. Nu har det däremot tagit fart för Manchester City, som under de senaste veckorna imponerat stort. Till mötet mot Brighton har man noterats för sex raka vinster, trots att man stött på rätt tufft motstånd. 4-1 mot Arsenal, 3-1 mot Chelsea och 2-0 mot Manchester United är de resultat som sticker ut. Nu senast 3-0 mot Birmingham i FA-cupen.

Lyckats Brighton stå emot? Tveksamt. Senast lagen stötte på varandra, i somras, vann Manchester City med hela 5-0. Ser vi till tidigare möten i ligaspelet har City noterats för segrar som 4-1 och 4-0. Fjorton mål på tre möten alltså – ett snitt på 4,6 mål per match.

Det vill sig inte riktigt

Brighton har varit ett intressant lag att följa ända sedan säsongsstarten. Man spelar väldigt bra fotboll, men det vill sig inte riktigt för Potter. I skrivande stund placerar sig Brighton precis ovanför nedflyttningsstrecket, med blott tre poäng ner till en sådan position. Med lite marginaler på sin sida hade det dock kunnat se så mycket bättre ut tabellmässigt. Brighton har producerat mängder fler mål än sina nedflyttningskonkurrenter och då har laget därtill underpresterat sin xG kraftigt under hela säsongen.

Brighton löser spelet i två av de tre senaste ligamatcherna, där man spelat både 2-2 mot West Ham och 3-3 mot Wolverhampton.

Här är det som upplagt för mål mellan två offensivt inriktade lag. Räknar med en underhållande tillställning och oddset på överspelet är helt enkelt för bra för att inte testas.

Speltips.se ger tipset:

över 2,5 mål hos coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/1 kl 09.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.