Joakim Östman|12 januari, 2022, 13:26

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i säsongens första inbördes möte.

  • Båda lagen har gjort mål i tre av Fiorentinas fyra sensate matcher.

  • Båda lagen är extremt skickliga framåt i banan.

  • Napoli har gjort mål 89% av deras matcher denna säsongen.

  • Fiorentina har gjort mål 81% av deras matcher denna säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig seger senast

Napoli kommer från en viktig trepoängare i helgens Serie A omgång när de på hemmaplan slog Sampdoria med 1-0. Med segern bröt även Napoli deras tre matchers långa segerlösa svit på hemmaplan vilket såklart var oerhört viktigt. Napoli som inledde Serie A säsongen klart starkast har tappat momentum under det senaste månaderna, mycket på grund av deras enormt jobbiga skadesituation. Likväl hittas Napoli fortsatt på en tredjeplats i Serie A med enbart sex poäng upp till serieledande Inter. Inför åttondelsfinalen i Coppa Italia kan vi konstatera att det är en turnering Napoli har lyckats vinna tre gånger under det senaste tio åren. Denna gången börjar resan när de på hemmaplan tar emot Fiorentina.

Torsdagens bortalag Fiorentina har imponerat och med en åttondeplats i Serie A tabellen har Fiorentina häng på europaplatserna, vilket måste ses som målet för det relativt nya ägarna i klubben. Ledda av Europas kanske hetaste anfallare Dušan Vlahović har Fiorentina spelat en offensiv fotboll som charmat det flesta. Senast förlorade Fiorentina dock mycket överraskande med hela 4-0 på bortaplan mot Torino. Förlusten kom väldigt överraskande med tanke på Fiorentinas fina säsong hittills och här kommer de därför onekligen vilja studsa tillbaka i mötet mot Napoli.

Utslagsrunda 

För Napoli blir mötet mot Fiorentina deras första match i årets upplaga av Coppa Italia, medans för Fiorentina startade resan en omgång tidigare när de slog ut Benevento med 2-1 på hemmaplan. Jag gissar att båda lagen är väldigt sugna på att avancera vidare i årets Coppa Italia då det för dessa lagen är bästa chansen till en titel. Inför matchen förväntar jag mig därför starkast möjliga laguppställningar och en match som på förhand är väldigt öppen. Napoli kliver möjligtvis in som knappa favoriter då de har vunnit det tre senaste mötena mot Fiorentina. Likväl har Fiorentina fortsatt kvar deras guldklimp Dušan Vlahović och med honom i laget kan Fiorentina i princip vinna mot varenda lag i serien.

På grund av detta siktar jag in mig på ett målspel och då att båda lagen gör mål i matchen. Det spelet satt i säsongen första möte mellan lagen och likadant är det i tre av Fiorentinas fyra senaste matcher. Det finns dessutom gott om offensiv kraft hos båda lagen och det är väldigt sällan dessa lagen lämnar planen mållösa. Napoli har hittills under säsongen gjort mål i 89% av deras matcher medans Fiorentina har gjort mål 81% av deras matcher under säsongen. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför en chansrik match som leder till mål åt båda hållen.

fotboll, Coppa Italia
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Napoli - Fiorentina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.