SPELTIPS 13/1 inför Watford - Southampton: Dagens bästa lir enligt mig! - Speltips.se

SPELTIPS 13/1 inför Watford – Southampton: Dagens bästa lir enligt mig!

/, Ingen kategori, Premier League/SPELTIPS 13/1 inför Watford – Southampton: Dagens bästa lir enligt mig!

SPELTIPS 13/1 inför Watford – Southampton: Dagens bästa lir enligt mig!

Match: Watford – Southampton | Speltips: Över 8,5 hörnor | Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet/MrGreen | Spelstopp: 16:00

Det är dags för en mycket viktig match mellan två formsvaga lag när Watford tar emot Southampton hemma på Vicarage Road. Det är mycket svårt att sia om vem som går vinnande ur bataljen, men jag finner ett mycket fint spel i hörnspelet.

Watford är en riktig berg-och-dalbana

Detta möte blir det första av två på kort tid, då det nyligen stod klart att lagen ska mötas även i FA-cupen den 27:e januari. Hemmalaget Watford är mycket svårbedömt och spelar otroligt ojämnt – blandar strålande insatser med rena bottennapp. Skadelistan är relativt lång, men jag tycker ändå man kan mönstra en hyfsad startelva idag. Watford inledde som bekant ligan rätt starkt, men har på senare tid radat upp förluster. Senast lyckades man dock besegra Bristol City med 3-0, vilket ändå kändes som ett fall framåt. Britos, Success, Chalobah, Cathcart, Hoban, Hughes och Feminia. Ska bli intressant hur tränare Marco SIlva väljer att lägga upp sin matchplan, han var ju inte speciellt långt ifrån att bli tränare för just Southampton i maj ifjol. Watford väntas iallafall ställa upp i 4-2-3-1-formation med snabbe och tekniske Carrillo på ena sidan, och näst intill dubbelfotade, rätt kvicke och inläggskänslige Richarlison på andra flanken. I anfallet hittas starka Deeney som gärna rör sig i straffområdet. Offensiva ytterbackar även dem i Janmaat som högerback och Holebas/Zeegelar som vänsterback. Watford är i år ett offensivt lagt lag, vilket gjort att man visat flera defensiva brister – något som i sin tur lett till att man släppt in näst flest mål i ligan.

Pellegrino hänger löst – behöver vinst

Ni vet alla vid det här laget att Southampton är ett klassiskt hörnlag som både producerar många hörnor framåt samtidigt som man släpper till flertalet hörnor. Att Pellegrino förespråkar ett utpräglat kantspel är också sen gammalt, det gjorde han redan i Valencia 2012 (då hade laget nästan högst hörnsnitt i hela ligan) och Estudiantes följande åren. Nu går det dock tungt för argentiske tränaren och att Southampton endast är ovanför nedflyttningstrecket via målskillnad är en riktig flopp. Han vet att han sitter löst och kommer göra sitt yttersta för att försöka vända den negativa trenden och hoppas att cupsegern över Fulham höjer moralen något. Southampton väntas som vanligt ställa upp i en 4-2-3-1-formation där två av Boufal/Redmond/Ward-Prowse väntas axla ytterrollerna. De förstnämnda är självklart det optimala, men Southampton bör skapa en hel del hörnor oavsett. Som striker hittas Shane Long som inte är överdrivet lång men definitivt vass på banan. Positivt är också att Bertrand är fullt återställd efter skada samt att även Soares kanske får några minuter, två mycket offensiva ytterbackar med känsliga inläggsfötter.

Speltips: Över 8,5 hörnor i matchen.

Mitt speltips blir idag över 8.5 hörnor. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Watford snittar 10,23 hörnor per match. Man löser detta spel i 10 av sina 11 senaste matcher (fick exakt 8 hörnor när man “misslyckades”).

  • Southampton snittar 11,14 hörnor per match. Man löser detta spel i alla sina 24 matcher denna säsong!!

  • Intressant är också att Southampton har överlägset högst siffra sett till hörnor per skott på mål i ligan (1,94) och även Watford ligger högt i den kategorin (1,54).

  • Senast lagen möttes blev det 11 hörnor. Dessförinnan också 11 hörnor. Likadant idag?

Högst odds hittar jag hos Unibet/MrGreen som ger hela 1.44 för över 8,5 hörnor. Jag väljer att lägga 4/5 Units!

Rygga till 1.44 hos Unibet
Skrivet av |2018-01-13T13:45:52+00:0013 januari, 2018|Fotboll, Ingen kategori, Premier League|0 kommentarer
Content Creator här på Speltips.se. Mångårig erfarenhet av att skriva speltips och bidrar också med att uppdatera nyhetsflödet. Oskar är en rejäl analytiker som granskar massvis av odds dagligen och mer än gärna grottar ned sig på detaljnivå - oavsett om det är en fransk nyhetstidning eller en presskonferens inför en match i Championship. Han undviker oftast de större marknaderna, utan huvuddelen av hans spel är istället på specialmarknader (skott, hörnor, kort etc). Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/blocksguldklimpar

Lämna gärna en kommentar