Det ryska fotbollslandslaget går som tåget just nu. De besitter en makalös form och kommer till söndagens match med sex raka vinster i bagaget. Vårt val av sida blir enkelt inför detta mötet!

Match: Cypern – Ryssland (EM-kval) | Speltips: Ryssland vinner | Odds: @1.54 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.54 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Cypern

Under söndagen får det ryska fotbollslandslaget resa till varmare breddgrader. Det är nämligen Cypern som står för motståndet i den åttonde gruppspelsmatchen. Matchen spelas i huvudstaden Nicosia och på GSP Stadium kl 18.00 svensk tid. Spänningen är redan borta i grupp I, Belgien och Ryssland har knipit de två topp-placeringarna redan ifrån starten. Cypern befinner sig på en tredjeplats i gruppen, men har hela åtta poäng upp till söndagens motståndare Ryssland.

Cypern har alltså tre vinster, en oavgjord och tre förluster. Två av deras tre vinster har kommit mot laget som ligger absolut sist i hela FIFA-rankingen, nämligen San Marino. De anses vara världens sämsta landslag för tillfället, därmed värdesätter vi inte två av Cyperns vinster så högt. Den tredje vinsten kom mot Kazakstan i deras senaste match på bortaplan. Men Kazakstan är inte i närheten av vilken nivå Ryssland presterar på just nu. Senast de två lagen möttes vann ryssarna med 1-0, ett resultat cyprioterna ska vara glada över eftersom de blev totalt utspelade i matchen.

Går som tåget

Ryssland kommer till söndagens match fulla av självförtroende. De ryska fotbollslandslaget har gått som tåget under den närmaste tiden. Landet som arrangerade fotbolls VM 2018, presterade även starkt på hemmaplan. Ryssland tog sig till kvartsfinal i VM men åkte snöpligt nog ur efter en straffläggning mot Kroatien. Men landslaget har inte grämt sig över det, istället har det toppat formen inför EM-kvalet 2020.

Ryssland har tillsammans med Belgien dominerat grupp I från första början. Gästerna besitter sex vinster och en förlust efter sju spelade gruppspelsmatcher. Förlusten kom som förväntat mot stornationen Belgien i första matchen. Men sedan dess har ryssarna gått från klarhet till klarhet. De har sex raka vinster i bagaget och hållit nollan i hela fem av dessa. Samtidigt som de hållit tätt bakåt, har ryssarna gjort 22 mål framåt på deras sex matcher. Den storväxta anfallaren Artem Dzyuba har hittat nätet hela åtta gånger under detta gruppspel. Det är endast Israels Eran Zahavi som gjort fler mål i hela EM-kvalet hittills. Det råder klasskillnad mellan Cypern och Ryssland, med gästernas grymma form väljer vi den raka tvåan inför söndagen!

Speltips: Ryssland vinner

Jag väljer att spela på den raka tvåan. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ryssland har vunnit sex raka gruppspelsmatcher.

  • Bortsett ifrån vinsterna mot San Marino, har Cypern förlorat tre av deras fem resterande gruppspelsmatcher.

  • Ryssland har gjort hela 22 mål på deras sex senaste matcher.

  • Deras senaste inbördes möte slutade i en 1-0 vinst till Ryssland

  • Ryssland har hållit nollan i fem av deras sex senaste gruppspelsmatcher.

Högst odds hittade jag 11/10 kl 10:56 hos Bethard som ger 1.54. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.54 hos Bethard

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.