Kvalet till EM rullar vidare och denna gång läggs fokus på matchen mellan Kazakstan och Belgien. Bortanationen går som tåget i gruppen, man har sju vinster av sju möjliga och ett imponerande defensivt facit. Samtidigt imponerar inte Kazakstan. Bortavinsten nära till hands!

Match: Kazakstan – Belgien (EM-kval) | Speltips: Belgien vinner & håller nollan | Odds: @1.83 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

Rygga till 1.83 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Löste spelet i förra mötet

Det är inte direkt någon hemlighet att denna grupp skulle sluta med Belgien och Ryssland i topp. Kazakstan får istället försöka knipa en tredjeplats, en placering Cypern innehar för tillfället med sina tio poäng mot Kazakstans sju. Att Kazakstan lyckas klättra i tabellen efter den åttonde omgången lär inte hända, den tuffaste hemmamatchen i hela kvalet väntar och det är dessutom ett Belgien i storform som kommer på besök. Frågan är bara hur mycket Kazakstan klarar av att stå emot. Det är trots allt inte ett formstarkt Kazakstan som tar emot Belgien. Nationen åkte på förlust på hemmagräs mot Cypern nu senast och dessförinnan noterades man för förlust mot Ryssland.

Trots att man besitter hemmafördelen mot Belgien väljer undertecknad att spela på att Kazakstan inte lyckas göra mål. Belgien har en ramstark defensiv som faktiskt endast släppt in ett (!) mål hittills i kvalet, alltså på sju matcher. Detta trots att man spelar väldigt offensiv fotboll.

Ett mål insläppt, tjugoåtta gjorda

Toppstriden i Grupp I är en intressant sådan. Tack vare att Belgien vann mot Ryssland i början av kvalet är man serieledare med full pott, medan Ryssland huserar på andraplatsen med sina arton poäng. Ryssland får om inte annat försöka knipa förstaplatsen när nationerna möts igen i november. Det skulle dock inte förvåna om Belgien vinner denna gruppen med tio vinster av tio möjliga. Man besitter ett lag bestående av spelare i världsklass på samtliga positioner och man har dessutom visat upp riktigt fin kemi. Offensiven levererar alltjämt och i torsdags kunde man noteras för vinst mot San Marino med brutala 9-0. Med de siffrorna kan Belgien nu stoltsera med att man gjort 28 mål på sju matcher i kvalet, ett snitt på fyra mål per match.

Det är inte bara offensiven som varit ett utropstecken. Defensiven har även varit fläckfri och faktum är att Belgien endast släppt in ett enda mål på hela kvalet, när man mötte Ryssland i första kvalomgången. Sedan dess har man alltså spelat sex matcher utan att släppa in ett mål. Man har onekligen goda förutsättningar till ytterligare en hållen nolla under söndagen. Addera därtill att man löste spelet när nationerna möttes senast, då Belgien vann med 3-0. Nu är belgarna visserligen på resande fot, men det ska inte spela någon större roll. Klasskillnad råder och Belgien blir numret för stora!

Speltips: Belgien vinner & håller nollan

Jag väljer att spela på att Belgien vinner och håller nollan. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Belgien har vunnit alla sju matcher man spelat i kvalet

  • Belgien har endast släppt in ett mål hittills i kvalet

  • Belgien löser spelet i sex av sina sju senaste matcher

  • Kazakstan är inte i någon vidare form med två raka förluster

  • Spelet satt när nationerna drabbade samman tidigare i kvalet, då belgarna vann med 3-0

Högst odds hittade jag 12/10 kl 14:00 hos Bet365 som ger 1.83. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.83 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.