Söndag är dagen då man avslutar veckan med lite härlig fotboll. Tur för oss är att vi här äran att få uppleva lite fin kvalfotboll så här vid slutet av vecka 41. Denna gång handlar det om ett Kroatien som får packa väskorna och ta lasset vidare till de brittiska öarna för en match mot Wales. Bortalaget fick med sig en övertygande seger senast och kommer vinna, om än knappt, även här. Kroatien DNB!

Match: Wales – Kroatien (EM-kval) | Speltips: Kroatien DNB | Odds: @1,70 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1,70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Se upp för missvisande statistik

Personer med Ryan Giggs-sympatier lär nog – möjligen outtalat – önska framgångar till det walesiska landslaget. Förbundskaptenen har inte haft det lätt sedan han tillsattes på posten, och det har definitivt inte gått lika bra för honom som när han fick agera ute på planen. Han och hans meste målskytt, Gareth Bale, har fortfarande möjligheten att ta sig till EM, även om det ska mycket till. Wales ligger nämligen på fjärdeplats i kvalgruppen med två vinster, en oavgjord och två förluster. Målen har inte direkt regnat ner över walesisk mark, då de har fem gjorda mål och lika många insläppta. Dessa resultat ger de en summa på sju poäng, vilket alltså gör att de befinner sig tre poäng bakom tvåan Slovakien på kvalificeringsplats. Matematiskt existerar chansen absolut för Wales. Men i den förra matchen hade man världens möjlighet att skapa sig ett allt bättre utgångsläge utan att ta till vara på den. Man spelade 1-1 borta mot just Slovakien och visst, en vinst kanske är lite för krävande att önska i en sådan bortafajt, men vill man ta sig till kvalificera sig behöver man vinna de matcherna.

Wales har en fin hemmastatistik på fyra raka vinster. Däremot ska man vara noga med att inte luras av denna statistik. Tre av dem har varit mot Vitryssland (#82 FIFA-ranking), Trinidad & Tobago (#100) och Azerbajdzjan (#109). Innan dess hade de endast en vinst på fem matcher. Adderat till detta noteras även att man har tre raka förluster på bortaplan. Till matchen saknar Giggs och hans mannar inte någon nämnvärd lirare. Istället bör nämnas att ytterspringarna Daniel James och Gareth Bale. De har visat sig ha förmågan att avgöra matcher på egen hand.

Framhävde klassen senast

VM-finalisten tågar in ännu en gång. Efter fjolårets mästerskap ser man med spänning fram emot varenda kamp som detta landslag går in i. Stommen ifrån VM 2018 lever kvar i det kroatiska landslaget och så gör även det kollektiva spelet, i mångt och mycket. Men hur långt kan de gå egentligen? Det här fotbollslandslaget tros ha en enorm potential och kommer garanterat att vara en av kandidaterna som gör om ett eftertraktade guldet i det stundande mästerskapet. För samtidigt som landslaget sitter på en fantastisk trupp i skrivande stund, poppar nya spännande, talangfulla spelare upp ifrån de kroatiska kretsarna. I torsdags spelade de av Ungern tämligen enkelt. I ärlighetens namn hade ungrarna inte mycket att säga till om, sett över hela matchen, men inledningsvis var de där och hotade – som de brukar. Kroatien bröstade upp sig och bringade fram sina kvalitéer och fick med sig övertygande 3-0. I gruppen har man nu fyra vinster, en oavgjord och en förlust – 13 poäng och bemästrar sig ännu som gruppetta.

Kroatien har endast förlorat två av de senaste nio tävlingsmatcherna och sett till det de visade upp mot Ungern går de verkligen för att avsluta på förstaplats i gruppen. I tävlingssammanhang har man även fyra raka matcher utan förlust och på bortaplan är man obesegrade i två raka. Detta spel backas upp med pengarna tillbaka vid oavgjord för att Kroatien har visat glimtar av sämre spel på bortaplan. Tappade poäng mot Azerbajdzjan och förlust mot Ungern. Men nu tror jag att man har fått igång sitt spel och går in utan att underskatta. Bruno Petkovic visat fin form och vet att liret på honom som målskytt i den senaste matchen var en populär lina. Den satt ju som spiken i kistan. Han kommer minst sagt att vara bidragande i Kroatiens seger under söndagen. Kroatien har vunnit fyra raka matcher mot Wales och de senare har aldrig lyckats vinna över Balkan-nationen, någonsin.

Speltips: Kroatien Draw No Bet

Jag väljer att spela på Kroatien uppbackat med Draw No Bet. Det innebär att spelet sitter med vinst vid kroatisk seger, pengarna tillbaka vid oavgjort och förlust vid walesisk seger. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste matchen lagen emellan slutade 2-1 till Kroatien, som dessutom har fyra raka vinster mot Wales. De senare har aldrig lyckats besegra gästerna.

  • Tre av Wales senaste fyra vinster har kommit mot riktigt dåligt rankat motstånd. Bra att ha det i åtanke och inte luras av statistiken.

  • Kroatien har endast förlorat två av de nio senaste tävlingsmatcherna.

  • I tävlingssammanhang har Kroatien även fyra raka matcher utan förlust och är obesegrade i två raka bortamatcher.

  • Wales vek ned sig när det gällde mot Slovakien. Kan mycket väl göra så även här, när Kroatien, med en formtoppad Bruno Petkovic i spetsen, kommer till spel för att gå mot förstaplatsen.

Högst odds hittade jag 12/10 kl 09:00 hos Unibet som ger 1,70. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1,70 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.