Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Motala har redan åkt ur Division 1 Södra och har alltså ingenting att spela för under fredagskvällen.

  • Skövde kommer senast ifrån en 2-1 vinst över Karlskrona.

  • Motala har förlorat fem av deras sex senaste ligamatcher.

  • En trepoängare skulle vara en stor lättnad för Skövde som har fyra poäng ner till kvalplacerade Qviding. Det är visserligen fem lag emellan dessa men Skövde vill nog vara på den säkra sidan trots allt.

  • Motala har endast gjort 33 mål på deras 27 ligamatcher den här säsongen.

Stor poängchans

De svenska ligorna börjar lida mot sitt slut, men innan dess ska allting avgöras och det ser ut att bli en nervkittlande avslutning i flera av dem. I Division 1 Södra är bottenstriden väldigt jämn och många lag är indragna i kampen om säkrat kontrakt. Jumbon Karlskrona och Motala är redan klara för nedgradering, men vilka som tar de andra två platserna är fortfarande väldigt osäkert.

Teoretiskt sätt kan hemmalaget Skövde bli ett av lagen som antingen får kvala sig kvar eller åka ner direkt. Men för att detta ska ske måste majoriteten av bottenlagen ha en grym avslutning på säsongen. Skövde befinner sig endast fyra poäng över Qviding som besitter kvalplatsen just nu, ett avstånd som kan kännas väldigt litet. Men det är nämligen så att Skövde och Qviding har hela fem lag emellan sig, vilket betyder att samtliga fem behöver prestera för att Skövde ska ligga i riskzonen. Men vi tror att Skövde säkrar kontraktet på eget vis när de tar sig an bottenlaget Motala under fredagskvällen. Skövde kommer senast från en 1-2 vinst över FK Karlskrona och verkar ha hittat tillbaka till den fina formen de visade under slutet av september och början av oktober.

Kort sejour i Division 1

Trots tre omgångar kvar är säsongen redan över för gästerna Motala AIF FK. Klubben Motala tog klivet upp till Division 1 Södra efter ett starkt ligaspel i Division 2 förra säsongen, men uppflyttningen kom på ett lite speciellt sätt. Lagets fina prestationer ledde till en andraplats och därmed fick Motala chansen att kvala sig upp. Men kvalspelet blev inte lyckat och det var istället Sollentuna som säkrade kontraktet ytterligare en säsong.

Men sammanslagningen mellan Carlstad United och Karlstad BK lämnade en plats vakant i division 1, den platsen gick till Motala AIF. Det blev däremot en kort sejour i Division 1 och klubben var trots allt kanske inte redo för den efterlängtade uppflyttningen. Motala har haft stora problem i säsongens ligaspel och hittas alltså under strecket med svaga 22 inspelade poäng. Trots tre omgångar kvar är avståndet upp till kvalplacerade Qviding alldeles för stort. Fem förluster på deras sex senaste ligamatcher talar för sig själv. Det är ett högst omotiverat lag som reser till Skövde inför fredagens batalj, hemmalaget känns därmed som givna favoriter!

Speltips.se ger tipset:

Skövde leder i halvtid hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/11 kl 16.56

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.