Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås offensiv har varit riktigt bedrövlig på sistone och man har otroligt svårt att komma till heta lägen

  • Västerviks målvakt Daniel Marmenlind är i högform och har släppt in väldigt lite mål på sistone

  • Västerås defensiva spel har satt sig efter en knackig inledning och i mål imponerar Emil Kruse

  • Västerviks offensiv är lagets stora akilleshäl och man har gjort tio mål framåt på sina sex senaste matcher

  • Lagen har mött varandra två gånger senaste veckan och samtliga matcher har varit chansfattiga och slutat 1–1

NHL-lånets sista match

Västerås blandar och ger, men spelet ser betydligt bättre ut nu än vad det gjorde tidigare under säsongen. Försvarsspelet känns betydligt mer strukturerat och målvakten Emil Kruse har steppat upp på sistone och visat varför man ska satsa på honom. Men det som fortfarande är det stora frågetecknet för Västerås är lagets offensiv. Trots att man besitter flera duktiga spelare så har majoriteten av lagets tilltänkta poängspelare lyst med sin frånvaro hittills. Efter den här matchen försvinner dessutom NHL-lånet Rasmus Asplund och det är ett enormt tapp. Buffalospelaren har varit outstanding än så länge, vem ska kliva fram och täcka upp för Asplund framöver?

För Västerviks del har man stått för en succésäsong hittills. År efter år har sportchef Emil Georgsson små medel att röra sig med, men trots det visar Västervik att man alltid blir att räkna med. Inför den här matchen har man fem segrar på sina sju senaste matcher vilket har gjort att smålänningarna pallrat sig upp på en femteplats, något man ska vara nöjda med. Senast veckan har man dessutom adderat truppen med bröderna Marcus och Jonathan Davidsson, två spelare som tillhör toppen i ligan. Tillsammans med Axel Jonsson Fjällby utgör man en av HockeyAllsvenskans mest spännande kedjor.

Två målvakter i högform

Lagen känner igen varandra efter två matcher på en vecka, så det här blir nästan lite av en “miniserie” som fortsätter. Dock har vi sett ett tydligt mönster i hur lagen spelat i tidigare möten, tajt defensivt och inte mycket chanser framåt. Något liknande tror jag garanterat att vi kan få se här. Båda lagen har två målvakter i högform samtidigt som offensiven blivit lite lidande den senaste tiden.

Västerås offensiva spel är nästintill obefintligt och man har otroliga problem att komma på insidan och skapa farliga chanser. Spelare som Marcus Bergman och Sebastian Benker är två spelare med en riktigt hög högstanivå, men båda spelarna har varit helt osynliga efter 14 matcher. Kan Västerås få igång sina offensiva kuggar tror jag att det kan bli en rolig säsong, men då har flera spelare mycket att bevisa. Känslan är att någon av målvakterna fortsätter att rida på sin form medan offensiven fortsätter strula för något av lagen. Därför väljer jag att spela att båda lagen inte gör minst två mål var till 1.96.

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör inte två mål var hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/11 kl 17.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.