Speltips:

Jag väljer att spela på att Alaves vinner eller oavgjort. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/12 kl 09.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i sju raka matcher lagen emellan på Alaves hemmaplan.
  • Alaves har visat fin statistik på hemmaplan. Spelet sitter i sex av åtta hemmamatcher den här säsongen. De har endast upplevt nederlag mot Sevilla och senast mot Real Madrid.
  • Spelet sitter för Leganes motståndare i alla deras bortamatcher den här säsongen. Totalt sju.
  • Leganes har gått uselt den här säsongen. Ligger på 19:e plats, lika många poäng som jumbon Espanyol.
  • Leganes har förlorat elva och kryssat tre av 16 spelade matcher. De kommer att få det tufft mot bland annat Lucas Perez, som har hittat in i målprotokollet i fem raka hemmamatcher.

Mot ännu ett fint resultat

Nu har det blivit några sådana. Alaves har börjat få till det, vilket börjar ge en del effekt i resultaten. Inte minst på hemmaplan, där man under denna säsong sällan har förlorat. Och tyvärr har det inte varit tack vare vår käre svensk John Guidetti. Han har snarare fått tillbringa större delen av denna säsong på bänken och där är det egentligen svårt att göra skillnad. Svensken kan åtminstone glädjas åt att laget bringar hem fler segrar och att man befinner sig en bit ovanför nedflyttningsstrecket. I dagsläget har de kammat hem fem vinster, kryssat tre och förlorat åtta och ligger med sina 18 inspelade poäng på en 15:e plats. Likt en del andra ligor runtom i Europa den här säsongen är jämnheten i La Liga också ett faktum. Får hemmalaget med sig några positiva resultat kan de plötsligt klättra många positioner, då de endast har sex poäng upp till Granada på niondeplats.

Inför denna match har det till största del sett positivt ut för Alaves del. Bortsett från förlusten senast mot Granada, där man verkligen gick på en mina och bombarderades med hela 3-0, och nederlaget hemma mot Real Madrid, så finns det en del godbitar att hämta. 1X lockar verkligen. Detta då spelet sitter i sju raka matcher lagen emellan på Alaves hemmaplan. Lägg därtill att hemmalaget har visat fin statistik hemma på Estadio Mendizorrotza. Här sitter spelet i sex av åtta matcher den här säsongen, och de två förlusterna kom mot just de vita marängerna samt Sevilla. Dessutom har Lucas Perez visat fin form och har nätat i fem raka hemmamatcher.

Till denna match kommer Alaves med en fullskalig trupp.

Riskerar att åka ur

Det har inte riktigt gått som man önskat i Leganes-lägret. Resultaten har uteblivit och man har knappt gett någon skymt av fint spel eller något att bygga vidare på. Detta lag har viss potential, absolut, men i dagsläget ser potentialen ut att vara icke nåbar. Och frågan är om man överhuvudtaget kommer att närma sig den innan säsongen är över. Det luktar degradering och det kan mycket väl komma att bli så. I dagsläget parkerar nämligen Leganes på 19:e plats i tabellen och har lika många poäng som Espanyol på sistaplats, nio pinnar. De har en bit upp till säker mark och trots att de tog en stark seger mot bottenkonkurrerande Celta Vigo senast har de nämnda fyra poäng mer och befinner sig på tabellpositionen ovanför. Det krävs mycket till för att vända på skutan och segern senast har nog snarare att göra med Celta Vigos usla prestation.

Leganes har inte stått för någon bra säsong överlag. Men på bortaplan har man varit långtifrån godkända. Vid spel på bortagräs har man nämligen kryssat två och förlorat fem, vilket betyder att ett spel på kryss eller seger till motståndaren har suttit i alla dessa. Ser vi över alla deras matcher så noterar vi att de har förlorat elva och kryssat tre av 16 spelade. Spelet känns givet!

Saknar dessutom Navarro, Siovas och Szymanowski.

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/12 kl 09.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.