Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har vunnit åtta av deras nio senaste inbördes möten.

  • Burnley har förlorat sex av deras tio ligamatcher den här säsongen.

  • Burnley släppte in hela fem mål i deras senaste bortamatch mot Man City.

  • Arsenal besitter en betydligt starkare spelartrupp än gästerna.

  • Vi tror på ett motiverat Arsenal som måste ta en trepoängare under söndagen.

Måste ta en trepoängare

Vi blickar mot Premier League när Arsenal tar emot Burnley under söndagen. Hemmalaget Arsenal befinner sig i en rejäl kris just nu och är därmed pressade att vinna mot Burnley. Storklubben har inte alls presterat i ligaspelet den här säsongen och hittas i skrivande stund på en pinsam 15:e plats. Arsenal har ett antal svaga säsonger bakom sig, men klubben var hoppfulla när Arteta tog över rodret.

Men med tidens gång har desto fler börjat ifrågasätta vissa beslut som spanjoren tagit. Arsenal har visserligen hittat en bättre grund i försvaret, men detta har gått utöver den offensiva fotbollen som kännetecknas med klubben. Hemmalaget har endast gjort tio mål i deras elva ligamatcher den här säsongen. Tottenhamns Heung Min Son har alltså gjort lika många mål som hela Arsenals trupp. Gunners är oerhört pressade att vinna under söndagen och har verkligen kniven mot strupen. En spelare som Aubameyang måste kliva fram och visa den fina formen han hade innan sitt nya kontrakt blev klart. Arsenal har flera unga talanger som presterat i Europa League, det återstår att se ifall Arteta ger dessa chansen nu när seniorspelarna underpresterat. Arsenal ställs mot ett svagt Burnley och vi tror på en matchbild som gynnar hemmalaget. Gunners kommer äga bollen och skapa flest chanser, men det gäller för de offensiva spelarna att ta till vara på dem!

Stabiliteten har rubbats

Hemmalaget Arsenal är inte ensamma om att vara i en rejäl formsvacka för tillfället. Gästerna Burnley har inte heller varit starka i upptakten av den nya ligasäsongen. Sean Dyche mannar hittas på en svag 18:e plats i tabellen med bara sex inspelade poäng. Gästerna är kända för att spela en fysisk fotboll där en stark defensiv är framgångsfaktorn. Klubben har visat att det går att hålla sig kvar i Premier League trots att laget bara har fokus på defensiven.

Men den här säsongen har inte ens lagets försvarsspel fungerat som det ska. Burnley har faktiskt släppt in hela 18 mål i deras tio ligamatcher den här säsongen. Gästerna har inte en tillräckligt bra spelartrupp för att ändra om till ett offensivare tänk, men det måste nog hända någonting ifall Dyches mannar ska ta sig ur formsvackan. Burnley har förlorat sex av deras tio ligamatcher och nu väntar ett bortamöte mot ett pressat Arsenal. Hemmalaget har vunnit åtta av deras nio senaste inbördes möten.

Speltips.se ger tipset:

Arsenal vinner hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 11/12 kl 10.52

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.