Speltips:

Jag väljer att spela på att Lille vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Lille DNB hos William Hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/12 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter med vinst i sju och pengarna tillbaka vid två av Lilles nio hemmamatcher i ligan.
  • Lille är i fin form och har tagit tre raka segrar i ligan.
  • Montpellier har, efter åtta spelade i ligaspelet, ännu inte fått med sig någon trepoängare på bortaplan.
  • Lille har hållit nollan i fem raka ligamatcher på hemmaplan.
  • Lille har tre sylvassa spelare i offensiven. Ikone och Osimhen har båda visat fin form. Samtidigt har tränare Galtier en viss Loic Remy som joker att slänga in!

Obesegrade på hemmaplan

Resan tog slut i Champions League-spelet och den saken blev egentligen ingen rolig historia. Lille var där och försökte stå upp mot andra lag som var aningen starkare, men det skulle helt enkelt inte gå. Det blev en oavgjord och hela fem förluster och en ganska dyster sistaplats i gruppspelet. Att man endast gjorde fyra och släppte in hela 14 mål gör den saken inte roligare att tala om. Däremot har det gått bra mycket bättre i ligaspelet. Samtidigt som årets upplaga av Ligue 1 är otroligt jämn, där de stora jättarna blandar och ger, så finns de med och tävlar i toppen. Lille ligger nämligen på tredjeplats i tabellen och har fått med sig åtta vinster, fyra oavgjorda och fem förluster. Deras 28 poäng gör att de har sex pinnar upp till Marseille på andraplats.

Och det som hade kunnat göra Lilles läge desto bättre hade varit ett annorlunda spel på bortaplan vid inledningen av säsongen. Eller så kan man vända på det också och mena på att Lille befäster tredjeplatsen tack vare sitt facit på hemmaplan. För vid spel på Stade Pierre-Mauroy har de nämligen inte förlorat på åtta matcher. Ett spel på seger till Lille, uppbackat med pengarna tillbaka vid oavgjort, har suttit med seger vid sju och flisen tillbaka vid två. Dessutom är Lille i en fin form, trots uttåget ur Champions League, med tanke på att de har tre raka segrar i ligan. Hemmalaget har dessutom hållit nollan i fem raka ligamatcher på hemmaplan, vilket visar att det är svårt att rå på dem här. I offensiven har man ett flertal spelare som kan göra livet surt för Montpellier under fredagen. Osimhen har varit formidabel. Han har trots sin ringa ålder på 20 år, mäktat med att sätta nio ligakassar. Bakom honom finns en viss Ikone, som även han stått för en rad fina prestationer. Lägg därtill att tränaren har Loic Remy, som ett esse i rockärmen. Fördel hemmalaget!

Lille blir utan Mandava, Soumaoro och Weah till denna match.

Trivs inte alls på bortaplan

Här kan man verkligen snacka om att blanda och ge. Och här kan man dessutom tala om att jämnheten i den franska ligan därför talar till Montpelliers fördel. Eller är det nackdel? För samtidigt som detta lag har fyra poäng upp till Lille på tredjeplats, så har de faktiskt bara tre poäng ner till 15:e plats. Visserligen inte den farligaste positionen, men speglar ändå den knappa poängskillnaden som präglar den franska ligan. Montpellier har vunnit sex, kryssat sex och förlorat fem och ligger med sina 24 inspelade poäng på tiondeplats i tabellen. Detta lag har som sagt en del att jobba på, men har samtidigt en del aspekter i sitt spel som Lille bör se upp för. De ställer upp med en fin offensiv och en inte alltid lätthanterlig 3-5-2-uppställning. I offensiven har de en Andy Delort, som noterats för fem mål den här säsongen. Han ackompanjeras av Florent Mollet, som spelar i den klassiska nummer tio rollen, länken mellan anfall och mittfält. ”Tian” har mäktat med att sätta fyra baljor i nät och är ett fint komplement till Delort där framme.

Samtidigt har Montpellier en riktigt stor svaghet. Och det är spelet på bortaplan. Laget har, efter åtta spelade bortamatcher, inte fått med sig någon seger. Det är under all kritik för ett lag som fredagens gäster. De kommer dessutom att få det svårt i bortamatchen mot Lille.

Montpellier saknar Kaiboue, Ferri och Cozza.

Speltips.se ger tipset:

Lille dnb hos william hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 12/12 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.