Champions League-slutspelet är igång efter att supermötet mellan Manchester United och PSG sköt startskottet under tisdagskvällen. Vi hittar ett intressant möte i Amsterdam under onsdagen där jag tror det bli mål åt båda hållen.

Match: Ajax – Real Madrid (Champions League) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.50 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Väldigt bra på hemmaplan

Ajax är ett mycket svårare motstånd än vad många kanske tänker. I laget finns klass och också spelare som spelat landslagsfotboll för Holland under den här säsongen. Dock är det framförallt lagets framfart tillsammans med PSV i den inhemska ligan som många får upp ögonen för. Lagen är nämligen helt överlägsna, Ajax just nu på en trygg andraplacering och man kan helt klart lägga sitt fulla fokus på den här matchen. Ser man till facit på hemmaplan den här säsongen har man vunnit samtliga matcher utom tre, som man spelat oavgjort. Heracles, Heerenveen och Bayern München är de ynka tre lag som har lämnat med poäng den här säsongen. Vad dock inget lag har gjort är att lämna med en nolla. Ajax har gjort mål i samtliga hemmamatcher och så sent som under hösten gjorde man tre mål mot självaste Bayern München.

Och spets finns också i laget där anfallet trots allt består av Dusan Tadic, Hakim Ziyech och Klaas Jan Huntelaar som alla agerat på den stora internationella scenen. De klarar tempot och vet vad som krävs om det ska finnas någon chans till att gå vidare från detta tuffa dubbelmöte. De som det dock snackas om är ynglingarna Frankie De Jong och Mathijs De Ligt. Båda har redan startat för landslaget och man ses som viktiga stöttepelare i det nya holländska landslaget.

Vårformen är här!

Ingen har nog missat att Real Madrid stod för en bedrövlig höstsäsong där man låg långt efter i ligan och också hade vissa problem att ta sig vidare från sin grupp i Champions League. I nuläget åtta segrar de senaste tio matcherna där det oavgjorda resultatet var på bortaplan mot Barcelona och förlusten kom i en redan avgjord cupomgång mot Leganes. Los Blancos är på gång på allvar och vi minns nog alla hur det förra året, då man till sist vann hela Champions League.

Offensivt finns enormt med kvalitet främst i Gareth Bale som kommer göra livet jobbigt för Ajax försvarare. Karim Benzema har börjat hitta rätt igen med målskyttet men även i Real Madrid är det en ung spelare som utmärker sig. Vincius Junior har nämligen tagit en startplats till vänster i anfallet under den senaste tiden och har också fått göra både mål och assist och är nu den spelare som Solari satsar på när han vill vinna matcher.

I försvaret finns det dock fortfarande en del problem och jag tycker det talar för vårt spel. Som nämnt åtta vinster de senaste tio matcherna men ser man till dessa matcher har man endast hållit nollan i två av matcherna. Sett över hela säsongen har man släppt in fler mål än samtliga fem toppkonkurrenter i La Liga och i Champions League så hade man också där problem att hålla tätt trots mängder av klasspelare i försvarsled.

Speltips: Båda lagen gör mål

Ajax är skickliga på att göra mål på hemmaplan och i Real Madrid kryllar det av offensiv kraft. Jag spelar att båda lagen gör mål och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Real Madrid är på gång, åtta segrar de senaste tio matcherna.

  • Ajax har gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen.

  • Ajax har ännu inte förlorat på hemmaplan den här säsongen.

  • Real Madrid har fortsatta försvarsproblem, insläppt mål i åtta av de tio senaste och fler insläppta än samtliga toppkonkurrenter i La Liga.

Bra odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.50. Min investering i detta spel blir 3/5 units.

Rygga till 1.50 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.