Match: Basel-Manchester City (Champions League) | Speltips: City -1 asian | Odds: 1,49 | Spelstopp: 20:45 | Spelbolag: UNIBET

Champions League är äntligen tillbaka – på menyn har vi mötet mellan Basel och Manchester City.

Stor klasskillnad råder

Champions League-slutspelet drar igång under tisdagskvällen – vi riktar fokus mot mötet mellan Basel och Manchester City.

Basel fick en nitlott deluxe, inget snack om saken. I mina ögon lottades man mot värsta tänkbara motståndare. Jag har stor respekt för Basel och klubbens framgångar på senare år, inte minst i den inhemska ligan. Men i ärlighetens namn så är det ett klart försvagat Basel vi följer den här säsongen, åtminstone i förhållande till tidigare säsonger. Inte längre samma dominans som vi vänjt oss vid. Blott 12 vinster av 21 möjliga i ligaspelet den här säsongen sätter det hela i perspektiv.

Tittar vi på Manchester Citys säsong hittills så har det varit ord och inga visor. Ren och skär dominans på samtliga fronter. Toppar ligatabellen i överlägsen stil vilket ger gör det möjligt för Guardiola att satsa maximalt på Champions League. Man kommer senast från en 5-1-seger hemma mot Leicester, i en match där Aguero noterades för hela fyra baljor. Storformen prickad med andra ord. City kommer till matchen som tungt befogade favoriter, allt annat än en komfortabel bortaseger hade överraskat mig något oerhört.

Asian-spelet klickas

Jag väljer att spela City -1 asian till 1,49 gånger pengarna. Ser det som ett av tisdagens tveklöst finaste lir.

På det stora hela är det svårt att inte se City som en av förhandsfavoriterna att vinna Champions League den här säsongen. Den dominans man visat prov på den här säsongen är på gränsen till unheard of. Med ligatiteln i princip säkrad är det inget som hindrar Guardiola från att sätta full växel under tisdagskvällen. Taktpinnen kommer att greppas per omgående; då brukar det vara en tidsfråga innan det rasslar till i motståndarnas mål. Och klickar offensiven, precis som den gjort under mer eller mindre hela säsongen, ja då kan det bli en tuff dag på jobbet för Vaclic i Basel-målet.

Förväntar mig att Basel kliver in med en defensiv approach, inte för att man själva ser det som fördelaktigt, utan snarare för att man inte har råd att bjuda City på ytor i defensiven. Och tillbakapressade kommer man att bli. Rejält dessutom. Ser City med ypperliga segerchanser och då måste handicap-spelet testas.

City -1 asian spelas alltså till 1,49 gånger smeten, vilket innebär att vi får insatsen tillbaka om City vinner med uddamålet. Sticker ut hakan och tippar 0-3, Aguero hattrick.

Speltips: City -1 asian

City -1 asian klickas till 1,49 gånger smeten, insatsen tillbaka om City vinner med uddamålet. Stor klasskillnad råder lagen emellan.

  • City har i princip säkrat ligatiteln – full fokus riktas mot Champions League

  • Basel har gått ner sig rejält den här säsongen, blott 12 vinster har plockats på 21 spelade ligamatcher – inte alls lika övertygande om vi jämför med tidigare säsonger

  • Basel blandar och ger resultatmässigt med blott tre vinster på de sju senaste matcherna

  • City har vunnit 21 av de 25 senaste matcherna rent överlag

  • City har gjort minst två mål framåt i nio av de 10 senaste matcherna

City -1 asian spelas till 1,49 gånger pengarna hos Unibet – 1U investeras.

Rygga till 1,49 hos Unibet