Aston Villa tar emot Brentford hemma på Villa Park, två lag som besitter allt mer kvalitet i offensiven än defensiven. Vi riktar blickarna mot målspelet och klickar in att båda lagen hittar nätet!

Match: Brentford-Aston Villa(Championship) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.53 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Löst spelet i sex raka matcher

1889 bildades en ny klubb i västra London, Brentford FC. Klubben var till en början tänkt som en vinterunderhållning för medlemmarna i Brentfords roddklubb när deras egna säsong var över, men det visade sig att större framgångar var ämnade för den nystartade klubben. I början av 1930-talet började man göra stora framsteg och lyckades 1935 sluta på en femteplats i första divisionen. Men fram tills idag har klubben spenderat flest säsonger i främst tredje divisionen. Men säsongen 2014/2015 gick Brentford upp till Championship efter att ha blivit två i League One, där har man stannat tills idag.

I den otroligt tajta tabellen hittas Brenford i skrivande stund på en artonde placering med 37 inkasserade poäng. Brentford har spelat 40 ligamatcher än så länge och lyckats vinna nio, kryssat tio och förlorat elva matcher. Men trots att laget befinner sig på nedre halvan av tabellen har The Bees lyckats hitta nätet massvis med gånger den här säsongen. Det är endast fem lag som har gjort fler mål än hemmalaget under den nuvarande säsongen. Brentford fansen har fått se sitt lag mäkta med hela 49 mål på sina 30 ligamatcher. Hela 17 mål har gjort av en och samma spelare, nämligen Neal Maupay. Den 22-årige anfallaren har verkligen fått sitt spel att stämma såhär långt in i ligaspelet och hittas på en femte plats i skytteligan. Brentford är det laget som tar näst flest skott per match i hela Championship, det är endast toppklubben Leeds som snittar fler. The Bees har ett snitt på 10.6 skott/match och är alltså väldigt glada för att komma till avslut. Brentford har löst båda lagen gör mål i sex raka matcher.

Målgarantin på Aston Villa är hög

Den anrika klubben Aston Villa reser alltså från Birmingham till västra London för att ta sig an Brentford FC. En motståndare som ligger sju poäng bakom tionde placerade Villa i tabellen. En placering som laget stod på även i början av det nya året. Aston Villa är det laget som spelat flest oavgjorda matcher i hela ligan den här säsongen. Det höga antalet oavgjorda matcher beror framförallt på lagets svaga prestationer i försvarsspelet. Praktexemplar är mötet mot Nottingham Forest där Villa smällde dit hela fem bollar men lyckades ändå inte vinna matchen, slutresultatet blev makalösa 5-5. Deras senast möte mot Sheffield United blev en liknande tillställning, förutom att det var Villa som istället hämtade upp ett underläge.

I fredags möttes alltså Aston Villa och Sheffield United på Villa Park, bortalaget tog direkt initativ i matchen och ledde med hela 0-3 efter 62 spelade minuter. Men som inte många trodde på, skulle åskådarna på Villa Park få uppleva en nästintill omöjlig upphämtning. 1-3 trycktes dit i 82:e minuten av Borunemmouth-lånet Tyrone Mings, sedan smällde målmaskinen Abraham in 2-3 i 86:e. I matchens sista skede kom inbytte Andre Green in och fullbordade upphämtning i 94:e minuten, 3-3 var ett faktum. Dessa två resultaten speglar Villas säsong och visar på deras ojämnhet och svårighet att stänga matcher som de leder i. Det är endast tabelljumbon Ipswich Town som släppt in fler mål än The Villans, bortalaget har släppt in hela 49 mål. De har löst båda lagen gör mål i tre av deras fyra senaste matcher. Framåt är det endast Norwich och West Brom som gjort fler mål, de båda lagen ligger på 60 gjorda, medans Aston Villa ligger tätt bakom med sina 56 kassar. Målproduktionen ansvarar Tammy Abraham helt och hållet för, Chelsea-lånet har mäktat med hela 20 fullträffar den här säsongen.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela Båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Brentford har löst spelet i deras sex senaste matcher.

  • Aston Villa har löst spelet i tre av deras fyra senaste matcher.

  • Aston Villa är ligans mest målrika lag den här säsongen(gjorda mål+insläppta mål).

  • Båda lagen har vars en riktigt het anfallare, Maupay 17 mål i ligan, Abraham 20 mål.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.