Axel Olsson|12 februari, 2023, 15:10

Jag väljer att spela på Real Sociedad vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Real Sociedad har stått för en väldigt stark säsong och hittas på en tredjeplats bakom Barcelona och Real Madrid.

  • Espanyol är utan sin främste målskytt Joselu samt mittbacken Montes. Den förstnämnda har stått för hela 11 av Espanyols 24 ligamål.

  • Sociedad har fem segrar, en oavgjord och en förlust i deras sju senaste ligamatcher.

  • Espanyol har endast fyra segrar efter 20 omgångar.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Real Sociedad DNB hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Målsprutan saknas

Det är en tuff utmaning som väntar när tabelltrean Real Sociedad kommer på besök. Espanyol tvingas även att kliva in i det här mötet utan sin främste målskytt, Joselu, som missar ytterligare en match på grund av skada. Spanjoren har varit vital för deras anfallspel och det syntes att de saknade honom i senaste ligamatchen mot Osasuna. Joselu har stått för nästintill 50 % av lagets målproduktion i ligaspelet och det visar på hur beroende de är av honom. Han har nämligen gjort hela 11 av deras 24 ligamål och det är kanske det tuffaste spelartappet av dem alla, vilket försvagar hemmalaget rejält.

Missar gör även mittbacken Montes som drog på sig en skada i förra omgången, även högerbacken Pierre-Gabriel som fick syna det röda kortet. Det är två spelare som kommit in precis men de har imponerat tillräckligt för att ha belönats med startplats direkt. Espanyol kämpar på precis ovanför strecket men de har inte spetsen för att utmana högre upp enligt vårt tycke. De har endast fyra segrar efter 20 omgångar och det blir tufft att försöka besegra Real Sociedad med dessa förutsättningarna.

Gjort det bra trots lång skadelista

Gästande Real Sociedad har gjort en riktigt stark säsong och hittas på en tredjeplats bakom giganterna Barcelona och Real Madrid. De har varit väldigt jämna i ligaspelet och då ska det även tilläggas att de haft ett tufft matchande med Europa League-gruppspelet i höstas. Även där gick det riktigt bra för Sociedad som tog 15 poäng och vann sin grupp framför Manchester United. De kommer senast ifrån en förlust men vi lägger inte allt för mycket vikt i den, eftersom Sociedad var det bättre laget och borde fått med sig mer från detta mötet. Ibland är marginalerna inte på sin sida och målramen stod i vägen den här gången.

Bortsett från den senaste förlusten har resultaten verkligen gått deras väg efter uppehållet. Real Sociedad har fem segrar, en oavgjord och en förlust i deras sju senaste ligamatcher. De har en hel del spelare på skadelistan men de har fortsatt att prestera och det är ett kvitto på att de har en bra bredd i truppen. Tufft att sakna bland annat mittfältarna Merino och David Silva – den långa skadelistan är absolut en anledning till det högre oddset på en bortaseger. Vi tycker att ersättarna har gjort ett väldigt bra jobb när de kommit in och vi väljer fortfarande gästernas sida, men säkrar upp med insatsen tillbaka vid oavgjort.

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Espanyol - Real Sociedad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.