Axel Olsson|12 februari, 2023, 15:06

Jag väljer att spela på under 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Verona har visat upp ett starkt försvarsspel efter VM-uppehållet.

  • Verona har endast släppt in fyra mål i deras sex senaste ligamatcher.

  • Salernitana har gått mållösa i två av deras tre senaste ligamatcher.

  • Salernitana läcker alldeles för mycket bakåt och måste hitta ett sätt att stoppa den blödningen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Starkt försvarsspel

Hellas Verona låg pyrt till innan uppehållet och det kändes som att laget förberedde sig på spel i Serie B nästa säsong. De hade hela tio (!) raka förluster i ligaspelet och därmed kom uppehållet lägligt. Där fick de börja om på nytt med en ny tränare och den tiden var verkligen ovärderlig för Hellas Verona. Zaffaroni fick tid med laget och när de väl var dags för ligaspel igen var förändringarna väldigt påtagliga. De har kommit ut som ett nytt lag efter uppehållet och de har äntligen börjat tro på sitt egna spel.

Trots att de fortfarande befinner sig under strecket börjar läget ljusna för hemmalaget. De har tagit viktiga poäng och har nu endast fyra poäng upp till säker mark och konkurrenten Spezia. Ett klart förbättrat läge och det är framförallt Veronas försvarsspel som ser väldigt solidet ut. De har varit väldigt stabila med Zaffaronis val av en fembackslinje och just nu är det väldigt svårt att bryta igenom deras försvar. Hemmalaget har endast släppt in fyra mål i deras sex senaste ligamatcher och det är ett väldigt bra facit. Endast en förlust i deras sex senaste och vi tror att Verona står för ytterligare en stabil försvarsinsats mot bottenkonkurrenten Salernitana – därmed synas ett lockande underspel.

Måste förändra något i defensiven

Salernitana brukar ofta bjuda på händelserika matcher men för att sikta högre upp i tabellen måste de verkligen ta tag i deras defensiva bekymmer. Laget läcker in alldeles för mycket mål bakåt och snart måste tränaren Nicola göra någon större förändring. De värvade in den välkända målvakten Ochoa i januarifönstret och han stod för ett par riktigt starka insatser till en början, men därefter har han inte fått särskilt mycket hjälp av försvarslinjen.

Det ska dock tilläggas att de har haft ett tufft spelschema efter uppehållet med matcher mot Milan, Atlanta, Napoli och Juventus. Under måndagen ställs de mot ett klart sämre anfall och förhoppningsvis kan Ochoa och gänget stänga igen bättre än vad de har gjort tidigare. Målet att etablera sig i högstaligan ser nåbart ut för Salernitana som lyckades hålla sig kvar ifjol och som gjort en klart godkänd säsong hittills. Måndagens match är dock av en väldigt stor betydelse då det möter just Hellas Verona som hittas på en av nedflyttningsplatserna, vilket betyder att de här blir en så kallad sexpoängs-match.

fotboll, Serie A
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:30
Hellas Verona - Salernitana
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.