Match: Juventus – Tottenham (Champions League) | Speltips: Över 1.5 mål | Odds: @1.41 | Units:3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Äntligen är det dags för Champions League igen – jag synar mötet mellan det italienska topplaget Juventus och engelska storklubben Tottenham.

Juventus pressat att vinna på hemmaplan

Juventus är i toppform och kommer närmast från elva raka segrar. På de matcherna har man mäktat med hela 25 mål, 2,27 mål i snitt/match. Med andra ord är det ett italienskt topplag som lyser av självförtroende just nu. Under tisdagskvällen kliver man återigen in i Champions League för den första ronden av åttondelsfinalen mot den engelska storklubben Tottenham. Ett jättetufft möte på förhand, och jag tror säkerligen att Juventus inte är helt nöjda med den lottningen.

Fint värde hittas i överspelet, inte 2,5 utan 1.5 som hittas till 1.42 i odds, det är lågt, visst är det. Men faktum är att det finns riktigt bra statistik som styrker att det är ett spelvärt spel. Den här säsongen har Juventus löst spelet i 75 % av matcherna i ligan, men också i 83,33 % av matcherna i årets Champions League. Juventus är pressade att vinna och är nästintill tvungna att trycka framåt för att mäkta med mål mot Tottenham. Annars ser det tufft ut att ta sig vidare.

I Champions League snittar man hittills 1.46 gjorda mål/match, vilket är ett rätt bra facit för att va ett defensivt inriktas lag som Juventus. Jag tror att vi kommer få se ett avvaktande Juventus till en början, men att ju längre matchen står och väger, desto mer desperata lär man bli. Visserligen saknar Juventus viktiga offensiva kuggar som Paulo Dybala och Juan Cuadrado, men de har fullgoda ersättare, som fyller upp tomrummet väl.

Tottenham löser spelet i samtliga matcher

Det som trots allt övertygade mig att välja det här spelet var den imponerande statistiken för engelsmännens del. Tottenham har spelat 27 matcher i ligan den här säsongen, 22 av dem har gått över 1.5 mål och något än mer övertygande, Tottenham har löst spelet i SAMTLIGA Champions League matcher den här säsongen. Inte nog med det, man snittar dessutom 2.5 gjorda mål/match och i 93 % av matcherna i CL har man mäktat med minst ett mål.

Tottenham kommer närmast från två raka segrar, där den senast var mest imponerande när man slog tillbaka Arsenal med 2-0 på hemmaplan. Med storspelare som Christian Eriksen och Harry Kane tror jag att Tottenham mäktar med minst ett mål på Allianz Arena, och jag tror att det ska mycket till för att man inte lyckas göra ett. Till matchen är det bara backen Toby Alderwireld som saknas, men i övrigt kommer man mönstra bästa möjliga elva.

Hur har det gått senast de här lagen mötts då? Jo, linan löses i samtliga matcher och de två senaste och enda mötena mellan lagen i historien har slutat 2-1 respektive 2-0 till Juventus. Med andra ord, ett mycket spelvärt spel, och frågan är om det inte är dagens bästa dubbelvirke? Lycka till vid rygg!

Speltips: Över 1.5 mål totalt

Mitt speltips blir idag över 1.5 mål totalt. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tottenham löser spelet i samtliga matcher i Champions League den här säsongen

  • Juventus har löst spelet i 83 % av matcherna i Champions League den här säsongen

  • De senaste två och enda mötena lagen emellan har linan lösts

  • Tottenham snittar 2.5 gjorda mål/match i Champions League den här säsongen

  • Juventus snittar 1.33 gjorda mål på hemmaplan i CL den här säsongen

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger oss fina 1.42 för över 1.5 mål i matchen. Jag väljer att lägga 3/5 Units!

Rygga till 1.42 hos Unibet