Daniel Jacobsson|12 februari, 2024, 12:43

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Enorm prestation att ta sig till slutspel men här räcker FCK inte till.

  • Erling Haaland och Kevin de Bruyne har prickat matchformen till mötet.

  • Klasskillnad när Manchester City har en bra dag.

Krossat förväntningarna

Rubriken kan tyckas vara hård och negativ, men det är den inte – snarare tvärtom. FC Köpenhamn har lyckats ta sig till slutspel i Champions League den här säsongen. En bedrift som inte kan hyllas tillräckligt. Nu väntar storklubben, som också kan ses som världens främsta klubblag, Manchester City i ett dubbelmöte och jag tror att resan tar slut här. Köpenhamn är dessutom inte i pågående klubblagssäsong, vilket man skulle nyttjats av. FCK har precis som alla svenska klubbar träningsspelat under februari. Det blev bland annat 5-4 mot Elfsborg, 1-2 mot Bröndby och 3-1 mot Molde.

Träningsmatcherna säger inte överdrivet mycket. Men, jag har väldigt svårt att se FCK studsa upp, nå en okej prestationsnivå och utmana Manchester City här. Engelsmännen kommer från en fin tid där man jagar ligaguldet och dessutom fått tillbaka sina två viktigaste offensiva spelare. Dubbelmötet kan vara avgjort redan efter ikväll.

Klasskillnad

Manchester City och Pep Guardiola går starkt igen. Nu har man ena handen på förstaplatsen i Premier League igen efter att ha studsat upp och vänt sin formkurva till det bättre. I fart med det positiva har även Erling Haaland och Kevin de Bruyne återvänt, två mycket viktiga kuggar i den ljusblåa offensiven om City skall ta sig långt på två fronter eller fler i år också. Champions League är huvudmålet, precis som ifjol, och man kommer gå stenhårt för att besegra FCK över två matcher. Skulle man inte lyckas är det ett enormt misslyckande, det måste vi ändå säga.

Jag tror att Manchester City med det här laget för dagen kommer gå ut och avgöra det här mötet redan i Köpenhamn. Det skiljer flera klasser mellan dessa två klubblagen och det är inte mycket som talar för att danskarna skall hitta den formen man hade under gruppspelet här. Formen, förutsättningarna och skadeläget gynnar Manchester City och jag tror att man vinner med två mål eller fler.

fotboll, champions league
|
units: 4/5 - spelstopp: 21:00
Köpenhamn - Man City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.