Omgång 32 av Championship är på tapeten när Leeds tar emot Swansea hemma på Elland Road. Leeds är i stort behov av en vinst då man tappade innehavet av förstaplatsen efter man förlorade mot Norwich City med 3-1. Därefter blev det ännu ett poängtapp mot Middlesbrough. Det lär vara ett ruskigt motiverat hemmalag vi får se under onsdagen, vi siktar in oss på ett fint målspel!

Match: Leeds – Swansea (Championship) | Speltips: Leeds gör mål i andra halvlek | Odds: @1.44 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Leeds jagar förstaplatsen

För inte längesedan huserade Leeds United komfortabelt på förstaplatsen i engelska andradivisionen. Sedan tog man emot den dåvarande andraplacerade Norwich och åkte på stryk. Numera har Leeds två poäng upp till förstaplatsen och lär göra allt för att få tillbaka den. Det är otroligt jämnt i toppen i ligan, Sheffield United är inte långt ifrån förstaplatsen heller, man har kammat hem 55 poäng i skrivande stund och är således endast 3 poäng ifrån Leeds. Det råder ingen tvekan om att onsdagens match är otroligt viktig för hemmalaget, och även om laget inte presterat på topp de senaste matcherna krävs det att man levererar mot Swansea.

Leeds är utan tvekan ett helt annat lag nuvarande säsong jämfört med förra. Man slutade på en trettondeplats i ligan i fjol med endast 60 inspelade poäng. Hela laget har tveklöst höjt sig både individuellt och kollektivt, något som bevisats inte minst i målproduktionen. Leeds har gjort mål i otroliga 29 av 31 ligamatcher denna säsongen, rent procentuellt motsvarar dessa siffror 93% av alla matcherna. Gällande vårt spel kan vi konstatera att Leeds gjort mål i andra halvlek i 22 av sina 24 senaste matcher, med andra ord 91% av matcherna. Adderar vi dessutom faktorer som att Leeds är väldigt hemmastarka och att de löser vårt spel i 6 raka matcher, finner vi bra värde i spelet.

Svajigt bortalag

Swansea åkte som bekant ur förra säsongens upplaga av Premier League. Lag som åker ner i Championship brukar det i regel gå relativt bra för i andradivisionen, men så är inte fallet för Swansea. Laget huserar på elfteplatsen i tabellen, vilket betyder att de håller sig precis över undre halvan. Man har dessutom bara 5 poäng ner till sjuttondeplatsen. Man är ett lag som i nuläget är rätt svajigt om vi ser till resultat. Vad vi dock kan konstatera är att man har svårt att hålla tätt bakåt. Man har släppt in mål i 22 av sina 31 ligamatcher under säsongen, och har alltså hållit nollan i blott 9 matcher. Procentuellt sett har de släppt in mål i 71% av sina matcher. Vi kan även se att Swansea har släppt in mål i andra halvlek i 8 av sina 11 senaste matcher, statistik som talar ytterligare för vårt spel. Swansea tog emot Leeds tidigare under säsongen, i en match som slutade 2-2. Då hamnade Pablo Hernandez från Leeds i målprotokollet efter mål i andra halvlek, närmre bestämt minut 79.

Speltips: Leeds gör mål i andra halvlek

Jag väljer att spela att Leeds gör mål i andra halvlek. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leeds har gjort mål i 29 av 31 ligamatcher denna säsongen

  • Leeds löser spelet i 6 raka matcher

  • Leeds löser spelet i 22 av sina 24 senaste matcher

  • Swansea löser spelet i 8 av sina 11 senaste ligamatcher

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.