Axel Olsson|12 februari, 2024, 10:43

Jag väljer att spela på Real Madrid vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sett över 90 minuter är Real Madrid obesegrade i 27 raka matcher.

  • Leipzig har haft det tufft i januari. En vinst, en oavgjord och tre förluster i deras fem senaste.

  • Leipzig åkte på två raka förluster mot Man City i gruppspelet.

  • Real Madrid vann med 4-0 i helgens toppmöte mot Girona.

Tufft mot toppkonkurrenterna

Det är en viktig vecka som väntar nu, Champions League-slutspelet drar nämligen igång. Leipzig kliver dock inte in i den här veckan med deras bästa form. Efter en sämre januari-form har laget tappat placering i toppen utav Bundesliga. De har en seger, en oavgjord och tre förluster i deras fem senaste matcher. De har framförallt förlorat viktiga matcher mot toppkonkurrenterna Stuttgart, Leverkusen och Frankfurt. Väl i Champions League-gruppspelet hade Leipzig en bekväm resa tillsammans med gruppsegraren Manchester City.

Dessa två var på en helt annan nivå jämfört med Young Boys och Röda Stjärnan, därför blev det ingen spänning i grupp G. Leipzig åkte på två raka förluster mot Man City och undertecknad tycker att dessa två matcherna är en bra värdemätare inför vad som komma skall. Leipzig är ett bra gäng, men de är inte på den absoluta högsta världsnivån. Det har framförallt funnits mer att önska av deras försvarsspel den här säsongen, särskilt i toppmötena. Det är fronttrion Xavi Simons, Openda och Sesko som är deras främsta hopp till en seger, undertecknad anser dock att gästerna är alldeles för bra just nu.

Styrkebesked i helgen

Real Madrid stod för ett rejält styrkebesked i helgen. Det böjds nämligen på ett toppmöte i La Liga, mellan Real Madrid och överraskningen Girona. Real var tydliga favoriter, men att det skulle bli en sådan kross förväntade vi oss inte. De var på en helt annan nivå och har nu kopplat ett rejält grepp om ligatiteln. Det ska mycket till för att rubba dem, då Ancelottis gäng ser riktigt starka ut. Sett över 90 minuter har laget gått obesegrade i 27 (!) raka matcher och därför kliver de in till slutspelet med ett enormt självförtroende.

Bellingham stod för ytterligare två mål i toppmötet mot Girona, där även anfallarna Rodrygo och Vinicius Junior fick hitta nätet. Det som oroar inför tisdagen är att Bellingham klev av med en känning i helgen, samtidigt som mittbackarna Militao, Alaba och Rudiger är fortsatt otillgängliga. Det är givetvis tuffa tapp, men Real Madrid har fortsatt leverera trots att flera nyckelspelare har saknats tidigare. Helheten är fortfarande väldigt stark och vi tycker att oddset på DNB-spelet ser intressant ut. Vi testar det inför det första mötet!

fotboll, Champions League
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
RB Leipzig - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.