Botten mot toppen, Lindås mot Falun. Nykomlingarna mot ett Falun med 4 SM-guld och flertalet andra titlar. Lagen möts för tredje gången den här säsongen och det är inte helt oväntat Falun som vunnit samtliga. 15-2 och 11-4 har matcherna slutat och bägge går över mållinan jag spelar i den här matchen. Underspelet klickas, läs nedanför varför!

Match: Lindås – Falun (Svenska Superligan) | Speltips: Under 14.5 mål i matchen | Odds: @1.73 | Units: 2/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 19:00

Framåt

Lindås är som alla vet det svagaste laget i Svenska Superligan den här säsongen, sparkad tränare och annat som förvirrat laget har visat sig. Nye tränaren Krister Carlsson har gått in i sitt nya uppdrag med 3 raka förluster. 3 raka förluster som inte på något sätt är oväntade, eftersom en tränare inte kan lyfta ett jumbolag som Lindås på en vecka. Det har trots tre förluster sett ut som Lindås gått framåt lite grann, uddamålsförlust i derbyt mot Pixbo och nu senast endast 2-6 mot Storvreta. Det kanske låter sjukt att säga endast 2-6, men Lindås har varit helt utspelade i tidigare möten med Storvreta den här säsongen och nu hade man både 1-2 och 2-4 långt in i andra och tredje perioden senast. Precis så tufft som man haft det mot Storvreta har man haft det mot Falun, två stortorsk under säsongen och nu möts man en tredje gång.

Falun åker till Göteborg med känslan att det kommer bli tre lätta poäng, vilket jag kan skriva under på att det kommer bli. Men hur lätta? Jag blir mycket förvånad om Lindås åker på 14-15 bollar bakåt även denna matchen. Lindås har fått någon slags kick där bak efter tränarbytet och har utöver 9-1 mot Dalen sett helt okej ut. Lindås kommer till matchen utan några avbräck och kommer ge sitt bästa för att ställa till det för Falun inför ett förväntat fullsatt Salming Arena. Det blir viktigt att stoppa Faluns poängspelare i denna matchen. Galante-Carlström har gjort hela 9 av sina poäng mot just Lindås den här säsongen, han lär vara sugen på att göra fler här eftersom poängligatäten blir tuffare och tuffare. Jag tror Lindås lyckas hålla sig till max 10 insläppta den här gången, och blir mycket förvånad om man gör fler än 4 själva.

Segertåget rullar

Falun fick sig en tankeställare efter förlusten mot Sirius för fyra omgångar sedan och har efter det gått prickfritt. 3 raka vinster mot lag som Dalen, Örebro och Pixbo. En match kvar innan det är dags för stormötet mot Storvreta, det skiljer just nu 9 poäng upp till Storvreta, med en match mindre spelad. Lindås-matchen har man i princip säkrat 3 poäng om inte något helt galet skulle inträffa i Göteborg ikväll. Man har öst in mål mot Lindås i tidigare matcher, men får nu möta ett lite piggare Lindås med ny tränare och förhoppningsvis ett Lindås som kollat hur man skall hålla borta Falun extra denna gången. Galante är tillbaka efter några matcher i sjukstugan. Falun åker till Göteborg med fullt lag och det skiljer massor med klass mellan lagen. Galante jagar Wilhelmsson i poängligan och lär vara sugen på flera nya poäng här.

Storsegrarna säger sitt, Falun är flera klasser bättre än Lindås. Supertalangen Emil Kalentun åker hem och möter moderklubben och jag har svårt att se att han sitter bänkad i 60 minuter, man är nog inte rädd för att lufta de spelarna med mindre speltid här, trots att Galante är ute efter poängligaseger och det luktar slutspelsförberedelser strax. Formen är mycket god, 8-3 mot Pixbo senast. 0 poäng från nyss nämnda Galante, något som lär bli ändring på ikväll. Lindås måste dock ha lärt sig av sina tidigare matcher mot Falun nu, siffrorna skall nog kunna hållas nere en aning denna gången. Storvreta gjorde sex mål i Salming Arena senast, så Lindås kan, men lyckas man mot ett jagande Falun? Jag tror på det.

Speltips: Under 14.5 mål i matchen

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lindås har lyckats hålla nere siffrorna mot både Storvreta och Pixbo efter tränarbytet.

  • Lindås match mot Storvreta (med 18 raka segrar) senast talar, Lindås gjorde sin läxa och jag har svårt att se att man inte gjort den nu.

  • Sex insläppta mot Storvreta och 5 mot Pixbo, Lindås verkar ha fått kontroll på försvaret en aning.

  • Falun har kört över Lindås i två raka matcher, bägge har gått över linan för spelet. Lindås har gjort sin läxa här och det upprepar sig inte igen är mina tankar.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.73. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.73 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.