Daniel Jacobsson|12 februari, 2023, 15:25

Jag väljer att spela på underspelen i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sean Dyche prioriterar defensiven först – och imponerade mot Arsenal senast.

  • Liverpool har skadeproblem och förlorade med 3-o mot Wolverhampton senast. Även där är defensiven i första hugg.

  • Liverpool saknar fortsatt Diogo Jota, Luis Diaz och Roberto Firmino.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 3,5 mål + Under 1,5 mål halvlek hos Snabbare

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fokuserat Liverpool

Jurgen Klopp är på räkning och behöver studsa tillbaka genast. Liverpool fortsätter ha en väldigt tung säsong och ligger till och med bakom mycket underpresterande Chelsea inför måndagens uppgift på Anfield. Den här dagen kommer rivalerna från andra sidan gatan på besök. Sean Dyche fick bästa möjliga start hos Everton förra helgen när man besegrade självaste ligaledarna Arsenal. Då prioriterades defensiven rejält och det lär den göras även här. Liverpool å sin sida hade väldigt stora problem mot Wolverhampton, den betydligt svagare truppen på Molineux Stadium lyckades göra 1, 2 och hela tre mål på Alisson förra helgen.

Nu är det defensiven som prioriteras även hos Liverpool. Virgil van Dijk har börjat träna mer och mer men är fortsatt utanför matchtruppen. Senast bildade Gomez och Matip lås och det gick som det gick. Precis som Everton behöver Liverpool en nystart där man krigar för varandra, tar det där osköna jobbet och framförallt sätter sin defensiv. Framåt har man kvalitet som är utöver det vanliga om man bara får lägena efter en solid defensiv. Detta trots att man saknar Diaz, Jota och Firmino även här. Underspelen känns lovande.

Sean Dyche effekten

Everton skrällde rejält förra helgen när Sean Dyche gjorde sin första match som manager. Ligaledande Arsenal fick se sig besegrade på Goodison Park och värdarna tog väldigt viktiga poäng i bottenstriden. Nu hoppas Dyche fortsätta på sin vinstrad när nästa storklubb väntar. Senast var det ligaledarna och nu är det klubbens främsta derby som skall avverkas. Räkna med att den nya tränaren gjort läxan även här och fått igång sina gubbar att ta jobbet för varandra. Dyche visade från och med första dagen att det kommer bli ändring då han började med att ha ett klassiskt beeptest, något som inte är helt vanligt.

Det gav resultat. Nu väntar nästa ovissa möte med Sean Dyche som huvudperson när formsvaga Liverpool gästas i Merseyside-derbyt. Jag tror att Everton kan skapa nya problem här. Everton vet vad som gäller från och med nu och det är att man tar jobbet, utnyttjar sina fasta situationer och sätter defensiven först och främst. Precis som för Liverpool är det en offensiv som kan ta vara på lägena som ges, det såg man inte minst senast där det räckte med 1-0 och sedan hålla tätt. Kan man få samma start här är det inte helt omöjligt med nya poäng. Under 3,5 mål i matchen totalt läggs in tillsammans med Under 1,5 mål i första halvlek. 1.65 är ett läckert odds för den här kombinationen.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Liverpool - Everton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.