Kevin Andersson|12 februari, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på New Jersey Devils ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Devils offensiv har varit riktigt bra och gjort tre eller fler mål i fem av de åtta senaste.

  • Devils har vunnit det ända mötet lagen emellan den här säsongen.

  • Med fördelen av hemmais och en starkare offensiv så tror jag Devils kommer ut på topp här.

Stark offensiv

New Jersey var underdogs i deras senaste match och förlorade med 1-0 efter förlängning mot Carolina Hurricanes. Vitek Vanecek stoppade 31 av 32 skott han fick emot sig.

Offensiven har varit mycket bra för Devils den här säsongen. De har gjort tre eller fler mål i fem av de senaste åtta matcherna. New Jersey ligger på nionde plats i mål per match och elfte plats i skott per match. Jesper Bratt leder laget med 55 poäng. Jack Hughes har 45 poäng.

Försvaret har varit ungefär genomsnittligt, men målvaktsspelet har varit svagt för New Jersey. De ligger på 29:e plats i mål emot per match och 13:e plats i skott emot per match. Vitek Vanecek har ett facit på 17-9-3 med en GAA på 3,18 och en räddningsprocent på .890%. Nico Daws har en resultatrad på 3-5-0 med en GAA på 3,43 och en räddningsprocent på .895%.

New Jersey är femma i Metropolitan Division och ligger sex poäng bakom en Wild Card-plats i Eastern Conference. Devils behöver bättre målvaktsspel om de hoppas nå slutspelet.

Förlorade senast trots favoritskap

Seattle var favoriter i deras senaste match men förlorade med 3-2 mot Philadelphia Flyers. Vince Dunn hade två assist. Tomas Tatar och Jared McCann gjorde var sitt mål. Joey Daccord stoppade 35 av 38 skott han fick emot sig.

Offensiven har varit svag för Seattle den här säsongen. Kraken gjorde två eller färre mål i sex av deras senaste nio matcher. Seattle ligger på 27:e plats i mål per match och 23:e plats i skott per match. Oliver Björkstrand leder laget med 40 poäng. Jared McCann leder laget med 21 mål och har 36 poäng på säsongen.

Försvaret och målvaktsspelet har varit bra för Seattle den här säsongen. De ligger på 12:e plats i mål emot per match och 11:e plats i skott emot per match. Joey Daccord har ett facit på 15-10-9 med en GAA på 2,34 och en räddningsprocent på .921%. Philipp Grubauer har en resultatrad på 5-9-1 med en GAA på 3,25 och en räddningsprocent på .884%. Vince Dunn har 39 poäng.

Seattle ligger för närvarande på sjätte plats i Pacific Division, men de är bara några poäng från en Wild Card-plats. Sju lag kämpar om de två Wild Card-positionerna i Western Conference, och Kraken måste bli heta för att nå slutspelet.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:00
New Jersey Devils - Seattle Kraken
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.