Äntligen. Champions League-slutspelet är här och vi fotbollsälskare njuter till fullo! Tottenham och Dortmund möts i en av de första slutspelsmatcherna. Det är två lag som är skadedrabbade och bägge saknar sin största stjärna inför mötet. Både Kane och Reus saknas och det är två spelare som ligger bakom mycket mål för sina lag, underspelet klickas i första halvlek!

Match: Tottenham – Dortmund (Champions League) | Speltips: Under 1.5 mål – 1:a halvlek | Odds: @1.44 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 21:00

3 raka – utan att övertyga

Tottenham saknar sin främsta målskytt och lagets stora namn Harry Kane inför första mötet mot Dortmund. Harry Kane har varit skadad ett bra tag nu och hinner inte tillbaka till Champions League-slutspelsstarten. Lägg därtill Ben Davies och tre osäkra kort i Dele Alli, Danny Rose och Erik Lamela på skadelistan inför matchen. Tottenham har såklart en väldigt bred trupp och har trots skador på tongivande spelare vunnit sina matcher. Man har dock vunnit utan att övertyga jättemycket, tre raka segrar och samtliga på hemmaplan det senaste. Tottenham saknar sin striker i Harry Kane men klarar sig hyfsat bra då andra spelare klivit fram. En av de är koreanen Heung-Min Son, som imponerat i Kanes frånvaro. Tottenham har som sagt tre raka segrar och samtliga på hemmaplan, även där matchen mot Dortmund spelas ikväll. Skall det bli den fjärde raka hemmasegern eller kan tyskarna ställa till det för ”Spurs”?

Det väntas ett möte med två på pappret målrika lag, speciellt Dortmund. Tottenham är inte riktigt i Dortmunds klass när det gäller målsnitt de senaste och får en rejäl uppgift att sätta stopp för tyskarnas offensiv. Tottenham slipper att möta Marco Reus som under säsongen varit Dortmunds klart mest lysande spelare. Positivt för Tottenham och ett steg närmare ett fint resultat inför returen i Tyskland. Man kan inte klaga på Tottenhams form, utöver de lite sämre prestationerna och utan att övertyga. Tottenham har tre raka mot tre lite sämre lag i ligaspelet, något målfyrverkeri är det inte riktigt, iallafall inte under första halvlek i Tottenhams matcher. ”Spurs” sex senaste hemmamatcher har slutat med under 2 mål i första halvlek.

Reus missar

Dortmund ger sig in i Champions League-slutspelet utan sin viktigaste spelare Marco Reus som tyvärr dras med skada. Dortmund precis som Tottenham saknar sin bästa spelare, men har till skillnad från Tottenham bara 2 viktiga spelare skadade, Dortmund saknar även högerbacken Piszczek. Dortmund öser in mål i ligaspelet den här säsongen, man kommer senast ifrån ett 3-3 resultat mot Hoffenheim i ligan. En match där man hade en övertygande 3-0 ledning – men tappade tillslut till 3-3 och det blev endast en poäng för Dortmund. Laget har gjort en strålande säsong, en ligaledning 5 poäng före rivalen Bayern Munchen. Påtal om 3-3 så har man två raka matcher med det resultatet nu, det ger oss en inblick i hur målglada laget är.

Dortmund reser till England, inte den lättaste platsen att ösa in mål på. Det lär bli betydligt mer tillstängt på den fronten ikväll. Tottenham är formstarka och har haft det bra stängt bakåt det senaste. Dortmund med 6 mål på sina två senaste matcher, men desto mindre mål har det blivit i Champions League-spelet. Spelet jag spelar sitter i samtliga gruppspelsmatcher den här CL-säsongen och med lagets stjärna Marco Reus borta lär det inte bli riktigt samma stäm framåt mot ett starkt lag ute i Europa. Dortmund har gjort 1 mål i snitt i sina 3 senaste bortamatcher i Tyskland. Underspelet i halvlek nummer ett spelas!

Speltips: Under 1.5 mål – 1:a halvlek

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 6 raka hemmamatcher för Spurs

  • Spelet sitter i samtliga CL-matcher den här säsongen hos Dortmund.

  • Dortmund har gjort 3 mål på sina tre senaste bortamatcher.

  • Nyckelspelarna Harry Kane och Marco Reus saknas i lagens offensiver.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.44 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.