SPELTIPS 13/3 inför Aston Villa – QPR: Solklart favoritskap

Det är Midweek-omgång i The Championship, där vi tar oss till Villa Park för tisdagens drabbning. Aston Villa går som tåget i jakten på en uppflyttning till Premier League, medan QPR harvar i ingenmansland. Värdskapet är i formidabel form, och favoritskapet är solklart. Kan de leva upp till förväntningarna?

Match: Aston Villa – QPR (Championship) | Speltips: 1 | Odds: @1.72 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Giant Killers

Aston Villa går tvivelsutan som tåget just nu. Ligaledarna Wolverhampton, vilka länge sett ut att springa iväg med ligatiteln, var i helgen på besök i ett derby av väsentlig betydelse för lagens uppflyttningsöden. Slutresultatet? 4-1, och en maktdemonstration utan dess like! Avståndet upp till ligaledarna är nu enbart sju pinnar stort, med tio matcher kvar att spela. Upp till den andra direktplatsen till finrummet är det inte mer än fyra poäng. Då Villa är ett av ligans allra formstarkaste lag, med en svit på 8-1-1 sina senaste 10 matcher, är en fortsatt slutspurt som ger direktplats uppåt synnerligen troligt.

Denna form och stabilitet har vi inte minst sett till hemma på Villa Park. Endast en(!) hemmamatch har förlorats på hela säsongen, och de senaste fyra har givit tio inspelade poäng. Poängtappet kom för övrigt mot ett mycket formstarkt Preston North End. Målskyttet har klickat riktigt rejält hela säsongen med hela 60 mål gjorda, enkannerligen på sistone tid sedan Jack Grealish hittat formen, samt då Lewis Grabban kommit in på lån. Stekhete Grabban placerar sig trea skytteligan trots väsentligt färre matcher spelade än konkurrensen, de flesta i ursvaga Sunderland, och har gjort mål i fyra matcher i följd sedan han kom till Villa.

Livet i ingenmansland

QPR har gjort det väl bra nog på hemmaplan denna säsongen, vilket satt de i en sits där de slipper oroa sig för nedflyttning, men samtidigt inte har något hopp om Play-off. Således sitter klubben fast i lite av ett ingenmansland, vilket märks. Redan nu har Ian Holloway börjat ge yngre spelare chansen, och bygget inför nästa säsong har börjat. Resultatmässigt har denna brist på motivation gett endast två vinster på de senaste sex matcherna, varav tre förluster. På bortaplan är det än värre med fyra av de fem senaste matcherna förlorade. I helgen lyckades man med nöd och näppe slå ett decimerat Sunderland med 1-0, trots en man mer under nästan halva matchen. Föga imponerande.

Rent generellt trivs Londonlaget illa på resande fot, där hela 59% procent av matcherna förlorats. Faktum är att detta urusla facit är fjärde sämst i hela ligan! På bortagräs har dessutom endast en ynka pinne inhämtats mot lagen på de övre tabellhalvan. Med andra ord är det mot lag med besvär nästan samtliga 11 bortapoäng kommit, de enda vinsterna kom mot Burton och Birmingham på plats 22/23 av 24 möjliga.

Speltips: Aston Villa vinner matchen

Motivation, klass, hemmaplansfördel. Ja, allt talar för en klar hemmaseger. Aston Villa spelar magisk fotboll för tillfället, speciellt på hemmaplan, där målen flyger in. QPR är kroniskt bortasvaga, ur form, samt omotiverade. Dessutom har man inte lyckats slå Villa på över ett decennium. Sedan Villa åkt ner till Championship, har de nämligen besegrat QPR tre gånger i följd. Därför spikas ettan utan vidare, och endast Championship-faktorn hindrar ett maxspel från att läggas. Bet365 är marknadsledande och betalar hela 1,72 gånger såsen för den raka ettan! Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Aston Villa är ligans tredje mest formstarka lag, med 8-1-1 i resultatraden de senaste tio matcherna.

  • QPR är i ingenmansland, och motivationsbristen har artat sig tydligt i resultatraden 3-1-5 på sina senaste tio matcher.

  • Aston Villa har ligans näst bästa hemmafacit, där endast en match förlorats.

  • QPR har ligans fjärde sämsta bortafacit, och fyra av de fem senaste matcherna på bortagräs har förlorats.

  • Aston Villa är obesegrade i fyra raka inbördes möten mot QPR, medan samtliga tre möten vunnits sedan nedflyttningen från Premier League.

Högst odds hittas jag hos Bet365, vilka betalar alldeles för höga 1,72 för det raka spelet, ett bjudodds vilket måste utnyttjas! Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.72 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-03-12T15:26:03+00:0012 mars, 2018|Championship, Fotboll|0 kommentarer
En idrottsentusiast sedan barnsben, med sina rötter i London. Favoritsporten är fotboll, följt av den amerikanska varianten. Från mig kommer ni få speltips från alla de sporter jag följer nära, alltifrån fotboll till dart. Håll utkik efter mina tips! Spreadsheets: http://www.spreadsheet.se/snize http://www.spreadsheet.se/extrasnize

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok