Daniel Jacobsson|12 mars, 2024, 11:12

Jag väljer att spela på skottspel i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Antoine Griezmann är nyckeln om Atletico Madrid skall vända på Metropolitano.

  • Atletico Madrid måste upp flera klasser från senast och lär inte spela lika passivt som i Italien.

  • Antoine Griezmann förväntas vara tillbaka här och göra avtryck direkt. Snittar högt i skott.

100 kr Gratisspel

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vändning i sikte

Det var en väldigt taktiskt inriktad match på San Siro när Inter vann det första mötet med uddamålet. Atletico Madrid skapade i princip nada framåt och det där måste bli bättre. Spanjorerna ser ut att kunna få tillbaka sin storstjärna Antoine Griezmann till det här returmötet. Det hade varit väldigt viktigt då det trots allt är en offensiv som måste fungera här. Angel Correa och Memphis Depay i all ära, men duon med Morata och Griezmann kommer behövas här. Atletico Madrid kommer från en tung förlust mot Cadiz i helgen men känslan är att allt fokus låg på det här mötet redan där.

Diego Simeone har stått för en annan fotboll än den vi är vana vid senaste säsongerna. Offensiven mot Inter på bortaplan uteblev dock, men här kan vi förvänta oss ett lag som går hårdare framåt. Då är det som sagt Griezmann som blir tungan på vågen, både i uppspelsfas och när anfallen skall avslutas. Skottspelet på honom är lovande. Han snittar väldigt högt både över säsongen och i sina senaste matcher innan frånvaron.

En kandidat

Om vi tar ner Inter och drar isär vad det här laget egentligen är kommer jag snabbt fram till att man är en kandidat och en utmanare till Champions League-titeln även i år. Italienarna ser smått oslagbara ut och det spelar ingen roll om man roterar kraftigt i ligaspelet – man vinner trots förutsättningarna. Lautaro Martinez och Marcus Thuram har gått och blivit ett anfallspar som fruktas av samtliga motståndare. Det är en duo som mycket väl kan sänka Atletico Madrid även i bortamötet. Man leder med uddamålet inför returen och då är det väldigt svårt att hitta ett sätt för Atletico Madrid att vända runt det här just nu.

Som sagt, jag sticker ut när jag säger att Inter är en utmanare till titeln. Men när ligastriden är såpass tuff och starkt i Premier League, Bayern München har strul och andra storklubbar med titelvittring inte fungerar på samma övertygande sätt så ser jag ändå italienarna. Men då skall man ta sig vidare från åttondelsfinalen först och det gör man genom att hålla tätt bakåt – eller göra fler mål framåt. Jag tror att man får en helt annan matchbild här än den på hemmaplan.

fotboll, champions league
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Atletico Madrid - Inter
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.