Axel Olsson|12 mars, 2024, 11:24

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • PSV har imponerat i både ligan och Champions League.

  • PSV har en vass offensiv. Hela 80 mål på 25 ligamatcher.

  • Dortmund har gjort mål i fem av deras sju CL-matcher.

  • Det är oavgjort efter första mötet. Båda lagen jagar segern.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Öppet läge inför returen

Det är helt öppet inför returmötet mellan Dortmund och gästande PSV. Tyskarna är såklart favoriter att gå vidare då returen spelas hemma på Signal Iduna Park. Dortmund är obesegrade i sex raka CL-matcher, med tre segrar och tre oavgjorda matcher. Hemmalaget har stött på en del bekymmer i ligaspelet och är därför helt borta i guldstriden, men de hittas fortfarande i topp 4 av Bundesliga. Tyskarna imponerade stort i Champions League-gruppspelet och fick sig en tacksammare lottning mot nederländska PSV.

Det är fortfarande ett tufft motstånd, vilket Dortmund fick känna på i det första mötet. Det var en jämn match där båda lagen hittade nätet och hade dessutom ett par chanser till för att avgöra. Dortmunds Marius Wolf hade ett skott i målramen i den 72:e matchminuten. Det är likaläge inför returen och det betyder att bägge lagen kommer att gå för segern här. Dortmund har en bra uppladdning med två raka segrar i ligaspelet och kommer att backas upp av ett rejält stöd från läktarhåll. Det är egentligen bara Haller och Bamba som är borta med skador, med det sagt är truppen redo att köra.

Offensiven har levererat

PSV har redan gjort en stark turnering utifrån deras förutsättningar, men de är inte nöjda här. Det första mötet mot Dortmund gav mersmak, PSV är just nu på en nivå som är tillräcklig för att ha en chans mot en klubb av Dortmunds kaliber. De har tagit med sin fantastiska ligaform in till Champions League och ska verkligen inte underskattas inför den här returen.

Bortsett ifrån den första förlusten mot Arsenal, har PSV gått obesegrade i sex raka CL-matcher. Deras offensiv har varit briljant i Eredivisie, där de har mäktat med hela 80 mål på 25 ligamatcher. Den målfarlige anfallaren Luuk de Jong har också levererat mål i Champions League. Formen är god inför onsdagen och sett till tidigare insatser har vi svårt att se ett PSV som går mållösa härifrån. De kan också hamna i ett underläge där de måste jaga en kvittering. Mycket talar för att det här blir en öppen tillställning mellan två offensiva lag!

fotboll, champions league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Dortmund - PSV
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.