SPELTIPS 13/3 inför Roma – Shakhtar Donetsk: Hörnspelet synas

Äntligen är det dags igen. Champions League är det vi fotbollsnördar ser fram emot konstant. Efter en förlust med 2-1 på bortaplan är det nu dags för Roma att välkomna Shakhtar Donetsk till Stadio Olimpico i Rom för ett direkt avgörande för vem som avancerar till kvartsfinal.

Match: Roma – Shakhtar Donetsk (Champions League) | Speltips: Roma över 6,5 hörnor | Odds: @1.71 | Units: 3/5 | Spelbolag: MrGreen | Spelstopp: 20:45

Hörnglada Roma

Vägen till slutspelet för italienarna var lite säregen. Med endast tre vinster i gruppspelet lyckades man sluta på en förstaplats före Chelsea. Vinsterna kom mot Karabakh x2 och 3-0 hemma mot Chelsea. Det var bara en match som man gick poänglösa ifrån, det var mot Atletico Madrid på bortaplan, resterande spelade man oavgjort. I första slutspelsmatchen förlorade man i Ukraina med 2-1, det är nu ett måste att vinna och ännu hellre inte släppa in något mål för att undvika att matchen går till förlängning. I ligan kämpar man för att behålla tredjeplatsen. Tveksamt att man skulle nå upp till Napoli som ligger hela 14 poäng före eller Juventus som har ett försprång med 15 poäng. Istället anstränger man sig för att hålla Lazio och Inter på avstånd, för tillfället skiljer det 3 respektive 4 poäng.

Under pågående säsong har man spelat 28 matcher, på dessa matcher har man mäktat med en total på 205 hörnor vilket innebär ett snitt på 7,32 hörnor per match. Hemma på Stadio Olimpico slår slår man ännu fler hörnsparkar, hela 8,47 hörnor per match snittar man på de 15 spelade hemmamatcherna. Man går över 6,5 hörnor i 10 av dessa! I säsongens upplaga av Champions League har ’I Giallorossi’ ett snitt på 6,71 hörnor per match. Precis som hemma i Italien slår man fler hörnor på hemmaplan, i de spelade matcherna i turneringen på hemmaplan snittar man 8 hörnor per match. I en match man måste gå för fullt framåt för att kvalificera är jag övertygad om att man skapar en hel del hörnor även i denna match.

Vanan vid slappt motstånd straffar sig

Hemma i Ukraina tog man hem grundserien med 6 poäng fler än Dynamo Kiev och detta med endast 3 matcher som slutade i förlust, inte en enda av dessa på hemmaplan! Mästerskapet som följer efter ligaslutet har precis börjat, de orange-svarta innledde med en bortaplansvinst med 3-0 mot laget som knep den näst sista platsen till mästerskapet. Värt att notera är att motståndet man stöter på i Ukraina är ingenting likt det man ställs mot i Champions League. Förutom Dynamo Kiev har man inte någon annan utmanare till titeln där hemma.

I ukrainska Premier League håller man tätt bakåt gällande hörnor, man släpper endast till 3,13 i snitt per match. Men det är endast för att man möter sämre motstånd. Kollar man på bollinnehavet för samtliga matcher i ligan så har man inte i EN ENDA match denna säsong haft mindre bollinnehav än motståndarna, man snittar hela 61% innehav. Mot Roma kommer det absolut inte se ut så, på hemmaplan hade man 52% bollinnehav och trots detta släppte man till 9 hörnor. Kollar vi på hela Champions League för säsongen så är snittet självfallet högre än där hemma. Man släpper till 5,71 hörnor per match. Senaste bortamatchen man spelade i CL var mot Napoli och då släppte man till 7 hörnor.

Speltips: Roma över 6,5 hörnor

I en match där Roma måste gå fullt framåt efter att ha förlorat första mötet är jag övertygad om att man kommer skapa en hel del hörnor. Man kommer gå ut på plan utan någon som helst barmhärtighet och spela tufft och aggressivt. Min förkänsla är att italienarna styr och ställer i matchen och större delen av de 90 minuterna spelas på bortalagets planhalva. Oddset är detsamma på Unibet, MrGreen och LeoVegas, alla tre ger 1,71. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Roma snittar 8,47 hörnor per match på hemmaplan i Serie A.

  • I Champions League snittar Roma 8 hörnor per hemmamatch.

  • Roma måste gå för seger och kommer gå för fullt framåt.

  • I senaste mötet fick Roma 9 hörnor.

  • Roma har klarat linan i 7/10 senaste spelade matcher. Detta motsvarar 70%

  • Roma har klarat av linan i 6 raka hemmamatcher.

Högst odds hittar jag hos MrGreen som ger hela 1.71 för Roma över 6,5 hörnor, ett odds jag inte kan låta bli att spela på. Jag väljer att spela 3/5 units på detta.

Rygga till 1.71 hos MrGreen

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-03-12T17:45:37+00:0012 mars, 2018|Champions League, Fotboll|0 kommentarer
Jakob har skrivit på sajten sedan början av 2018. Han har ett öga på handbollsvärlden efter att själv spelat i flera år. Utöver handbollen spelas det mycket på Premier League, La Liga och Ligue 1.

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok