Daniel Jacobsson|12 april, 2024, 10:15

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mjällby har imponerat stort såhär långt.

  • Mjällby var otroligt fina och starka mot Peking senast man var på Strandvallen.

  • AIK har inte fått igång Pittas och Saletros ännu. Det kommer behövas för att besegra Mjällby.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Strandvallen

Vi är många som imponeras av Mjällby och deras start på säsongen. Första omgången lyckades man besegra Häcken på bortaplan, en uppgift som såg väldigt tuff ut på förhand. Där lyckades man både stoppa Häckens starka och snabba offensiv samtidigt som man behärskade sig på konstgräset. Gräsfrågan har tagits upp många gånger de tidigare åren och framförallt har det alltid varit ett snack om att Mjällby har gynnats på sin egen gräsmatta. Strandvallen var inte den bekväma och starka hemmaplanen som önskat under fjolåret, men nu vill man ta tillbaka det ryktet.

Inför säsongen pratade anhängare till Mjällby om att man skulle ha utvecklat sitt spel. Det är samma stabila och kompakta defensiv i laget, men det skulle vara en utvecklad offensiv redan tidigt under säsongen. Det har vi verkligen fått ta del av. Mjällby körde över Norrköping fullständigt förra omgången hemma på Strandvallen. Trots klar ledning var det ett Mjällby som noterades för 16-1 i avslut under andra halvlek. Det säger något och när formen är god såhär tidigt kan inte ens AIK upprepa cupsegern på försäsongen.

Mållös såhär långt

Gnaget har startat säsongen med lite blandade resultat. Hemmapremiären vanns mot nykomlingen Västerås, men det fanns absolut mer att önska från den matchen. Den känslan befann sig även i förra helgens match mot Brommapojkarna. Henning Berg får inte riktigt loss sina stjärnor och spelet sitter inte där det skall till fullo. Skall man vara helt ärlig så är det inget spel som varken övertygar eller lockar neutrala fotbollsälskare till sig. Rui Modesto har sett väldigt pigg ut men jag hade förväntat mig mer av spelare som Anton Saletros och Ioannis Pittas.

Det är lite dessa frågetecken som oroar inför mötet på Strandvallen. Jag tror inte att man åker och bara slår Mjällby här som man gjorde i cupen. Då var det mer en process i hemmalaget och inte alls den formen man håller såhär tidigt in på säsongen. Det finns mer att önska av Gnaget och tills dess går jag på hemmasidan i det här mötet. Insatsen tillbaka vid oavgjort i matchen.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Mjällby - AIK
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.