Daniel Jacobsson|12 april, 2024, 10:14

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad stod för en väldigt försvarsstark match mot IFK Göteborg senast.

  • Västerås har två raka 1-0 förluster i ryggen.

  • Två lag som inte skriker målskytte.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Jagar sin första poäng

Västerås har två raka uddamålsförluster efter två omgångar i den allsvenska återkomsten. Laget har trots två nederlag imponerat till och från. Det är två 1-0 förluster också och det talar lite för hur matchbilderna varit. Västerås har inte gjort bort sig på något sätt men saknar det där lilla extra framåt såhär långt. Jag imponeras av flera spelare och Patric Åslund, som är klar för Djurgården till sommaren, är en av dessa. Sedan är det värt att hålla koll på Simon Gefvert, Simon Johansson och den enorma anfallaren Jabir Abdihakim Ali, som var i toppen av Superettans skytteliga under fjolåret.

Nykomlingarna får nu besök av Halmstad. Det här är en ypperlig möjlighet att ta sina första poäng för säsongen. Gästerna kommer säkerligen ställa sig lågt och kompakt likt deras möte förra helgen. Inte i samma grad, men framförallt om man nu skulle lyckas ta ledningen igen. Det är bara ett önsketänkande, men här kommer det bli en tight matchbild oavsett vart den tar oss.

Försvarade hem tre poäng

Lika tacksamt som det är för Västerås kan det också vara för Halmstad. Gästerna är stabila på den här scenen och kan mycket väl stänga ner ett hårt anfallande hemmalag. Där är man väldigt bekväma och det såg man inte minst i förra omgången mot Göteborg. Å andra sidan blev man totalt överkörda av Sirius i premiären men känslan är att lördagens motståndare inte riktigt har samma flyt och spets riktigt ännu. Skulle hemmalaget ta ledningen i det här mötet känns det som att Västerås kan bli det laget som kliver ner i banan och försvarar en ledning på det sättet Halmstad gjorde senast.

Halmstad har sin offensiv i Ingason, som ser intressant ut i längden, tillsammans med Granath och Mohammed. Den sistnämnda har talat ut om att han inte riktigt är i hundraprocentig form ännu, men såg pigg ut mot IFK Göteborg senast det lilla man fick se. Jag sammanfattar detta kort genom att säga att matchbilden kan bli avvaktande. Då är underspelet högst upp på radarn.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:30
Västerås - Halmstad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.