Axel Olsson|12 maj, 2024, 09:40

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Fiorentina är starka i hemmaborgen och de har en sjundeplats att spela för.

  • Monza står på sex raka utan seger. De har stått för ett par svaga försvarsinsatser i dessa.

  • Det är bra stämning i hemmalägret efter en säkrad plats i Europa League-finalen.

  • Fiorentina har gjort hela 33 av deras 51 ligamål i hemmaborgen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Positiva vibbar i hemmalägret

Fiorentina flyger på moln just nu. De har tagit sig hela vägen till Europa League-finalen och har alltså en grym chans på en ärofylld titel. Lägg även till att klubben fortfarande har en bra chans att sluta inom topp 7 utav Serie A. De har alltså två möjligheter till att säkra Europa-spelet inför nästa säsong. Positiva vibbar i hemmalägret och de kliver in som favoriter inför finalen mot Olympiakos. Innan dess har de tre ligamatcher att avverka och vi tror inte att det tuffa spelschemat blir ett allt för stort bekymmer.

Fiorentina valde nämligen att rotera stora delar av startelvan i senaste ligamatchen mot Verona. Det blev en förlust men det var uppenbart att laget prioriterade semifinalen mot Club Brugge. Vi tror på en klart starkare elva här jämfört med matchen mot Verona, Fiorentina är dessutom betydligt bättre i hemmaborgen. De har gjort 33 av deras 51 ligamål på hemmaplan och har goda chanser att hitta nätet mot Monza. Överspelet har redan suttit i fyra av deras fem senaste matcher. Ett Fiorentina på spelhumör kan mycket väl hitta både ett eller två mål mot ett formsvagt Monza.

Dalande form

Monza bygger vidare på deras fina fjolårsäsong där laget överraskade som nykomling. Nu handlar det om att bygga en grund för att bli ett mer etablerat lag i Serie A, de är redan nu på en väldigt god väg till att bli det. I det stora hela har Monza stått för en väldigt stabil säsong och hittas på en elfteplats efter 35 omgångar. Väldigt snarlikt från ifjol och en bottenplacering har inte varit på tapeten under hela säsongen.

De har en förvånansvärt hög lägsta nivå, även om det har dalat nu på slutet. Monza har inte riktigt hittat rätt under den senaste tiden, men kanske förståeligt då laget inte har mer att spela för nu. De är vinstlösa i sex raka ligamatcher och de har bjudit på ett par svaga försvarsinsatser i några av dessa. Samtidigt har gästerna ingenting att förlora och kan alltså spela med ett offensivt tänk, vilket syntes i senaste omgången mot Lazio. Monza skapade mycket framåt och det blev en händelserik match som slutade 2-2. Gästerna kan också peta in en boll här trots en sämre form, därmed synar vi ett lockande överspel.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Fiorentina - Monza
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.