Axel Olsson|12 maj, 2022, 09:00

Jag väljer att spela på X2 i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Huddersfield är obesegrade i 24 av deras 26 senaste ligamatcher.

  • Luton Town har tappat poäng i fem av deras åtta senaste ligamatcher.

  • Spelet satt i båda deras ligamöten den här säsongen. Ena slutade med seger till Huddersfield och den andra med ett oavgjort resultat.

  • Huddersfield kommer med fyra raka segrar i bagaget och var det laget som slutade på en tredjeplats i tabellen.

  • Luton Town förlorade med hela 7-0 mot Fulham för ett par omgångar sedan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överraskningen i kvalet

Det har varit en väldigt lång säsong som nu kommit till sitt slut, men för vissa lag är den viktigaste perioden fortfarande kvar. Klubbarna som hamnade mellan en tredje och sjätteplacering gör nu upp om den sista uppflyttningen till finrummet Premier League. Luton Town lyckades knipa sista kvalplatsen, vilket betyder att de ställs mot tuffa Huddersfield i ena semifinalen. Luton är en stor överraskning i topp 6 och där fanns betydligt större klubbar som förväntades knipa den här platsen. Luton flyttades upp i Championship för tre säsonger sedan och klubben har haft en imponerande utvecklingskurva sedan dess.

Men att Luton Town ska ta sig hela vägen i Premier League-kvalet ser vi som en alldeles för tuff uppgift. Hemmalaget har blandat och gett i slutet av säsongens ligaspel. De har tappat poäng i fem av deras åtta senaste ligamatcher och där är en 7-0 förlust mot Fulham inkluderad. Det måsta oroa lite att Luton föll så hårt mot ligamästarna för bara ett par omgångar sedan. Nu ska de ställas mot Huddersfield Town som var länge med i kampen om topp 2 och det blir ett tufft möte. Undertecknad är inte helt övertygad av vad Luton har presterat på sistone och tror att hemmalaget får en svag start på hemmaplan i det här returmötet.

Svårslaget Huddersfield

Inför det här semifinalmötet är Huddersfield Town klara favoriter till att avancera vidare. Deras favoritskap är rättfärdigat ifall vi blickar tillbaka på vad laget har uträttat under den här ligasäsongen. Huddersfield har varit oerhört jämna i deras prestationer och cementerat sig i toppen av tabellen. Klubben var även med i kampen om topp 2 under en längre tid men Fulham och Bournemouth visade sig vara allt för starka till slut. Men i det stora hela har Huddersfield varit oerhört jobbiga att möta och de tog flest ligapoäng av samtliga kvallag.

Det som imponerar inför kvalmötet är att Huddersfield har gått obesegrade i 24 av deras 26 senaste ligamatcher. Det ska till att motståndarna presterar på en väldigt hög nivå för att bräcka ett hårt jobbande Huddersfield. Gästerna kliver in till semifinalen med fyra raka segrar i bagaget och det är inget fel på deras självförtroende inför fredagen. Huddersfield valde till och med att vila några nyckelspelare i deras sista match för att vara extra fräscha till det här kvalmötet. Vi synar dubbelchansen till bortalagets favör!

fotboll, Championship
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Luton Town - Huddersfield
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.