Joakim Östman|11 maj, 2022, 15:10

Jag väljer att spela på Tampa Bay ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tampa Bay måste vinna match-sex för att förlänga matchserien.

  • Små marginaler har skiljt lagen åt och än har inget av lagen vunnit två matcher i följd.

  • Tampa Bay gjorde en bra match-fem senast och kunde mycket väl vunnit det mötet.

  • Tampa Bay har extremt mycket slutspelsrutin och här förväntar jag mig att de höjer sig än mer när en seger är ett måste.

  • Tampa Bay är alltid starka hemma i Amalie Arena.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Tampa Bay ML hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vändningarnas kväll

Match-fem senast var onekligen en nyckelmatch i åttondelsfinalserien mellan Toronto och Tampa Bay. Båda lagen spelade om att få matchbollen i kommande match-sex och vikten av mötet säger därför sig självt. Något förvånande var det dock Tampa Bay som kom ut klart bäst och det dröjde inte länge innan lagkapten Steven Stamkos gav gästerna ledningen. Tampa Bay fick därför också onekligen momentumet och Toronto i sin tur såg något tagna på sängen ut. Tampa Bay fick också chansen i powerplay kort efter ledningsmålet och det utnyttjade gästerna till fullo. Vicktor Hedman sköt från offensiv blå ett skott som letade sig hela vägen in bakom Jack Campbell i Toronto-målet, med det var drömstarten för Tampa Bay ett faktum och två-måls ledningen höll bortalaget sedan i perioden ut.

Likväl kom Toronto ut som ett klart bättre lag i mittenperioden och när Johan Tavares styrde in 1-2 i powerplay startade hemmalaget vändningen. Den riktiga urladdningen från hemmalaget fick vi dock vänta på tills period tre, men väl där dröjde det bara tre minutrar innan Morgan Rielly hade kvitterat match-fem för Toronto. Bara minuten efter var det vår svenska William Nylander som gav Toronto ledningen och Scotiabank Center kokade onekligen efter svenskens mål. Matchen var likväl på inget sett avgjord och när man för ett ögonblick kände att detta var Torontos match kvitterade Tampa Bay till 3-3 genom Ryan Mcdonagh. Toronto fortsatte ändå spela väldigt bra och så småningom kom återigen ledningsmålet och Aston Matthews 4-3 mål blev matchavgörande.

Pressat Tampa Bay

Med segern senast har nu Toronto matchboll inför match-sex och är detta året då de äntligen ska gå förbi förstarundan är frågan vi alla ställer oss. Det regerande mästarna Tampa Bay är i sin tur pressade mot väggen och när serien nu för vänder hem till Amelie Arena måste de vinna. Det vi kan konstatera från matchserien hittills är att små marginaler har skiljt lagen åt och detta är två otroligt jämna lag. Vi visste att match-fem skulle bli en nyckelmatch och matchen senast var den hittills klart jämnaste. Faktum är att ingen av det enskilda matcherna hittills varit särskilt jämna bortsett från senast, utan lagen har ägt i princip varannan match hela vägen. Tampa Bay gjorde också en bra match-fem och trots att Toronto drog längsta strået kunde matchen slutat lite hur som helst.

Vi kan konstatera att inget av lagen hittills under matchserien har vunnit två matcher i följd. När vi riktar fullt fokus mot kommande match-sex synar jag att det mönstret håller i sig. Jag håller Tampa Bay som favoriter här och med tanke på hur jämna dessa lagen är tyder mycket på att vi får en helt avgörande Game 7. Tampa Bay är såklart i ett pressat läge men med tanke på all slutspelsrutin de besitter i laget, förväntar jag mig inget annat än att Tampa Bay kommer stå för deras starkaste prestation hittills i slutspelet. Hemma i Amelie Arena är dessutom alltid Tampa Bay väldigt starka och även om Toronto redan har knipit en bortaseger, har jag svårt att se de göra det ännu en gång. Givet dessa förutsättningarna klickas därför en Tampa Bay-seger och med det sagt kommer vi att få en helt avgörande Game 7!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:30
Tampa Bay - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.