Joakim Östman|12 maj, 2024, 22:42

Jag väljer att spela på Överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre Kronor har ett ruggit fint lag, här fortsätter Sverige producera framåt.

  • Tre Kronor har stått för tio-mål på deras inledande två matcher.

  • Tre Kronor är stora-favoriter men Tyskland är inte oävna framåt.

  • Spelet har suttit i Tysklands två inledande matcher.

  • Tyskland visade prov på en fin effektivitet med sex-mål i deras öppningsmöte.

quick casino

Omsättningskrav: 0x bonus

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Pole position

Tre Kronor skulle såklart besegra Polen under söndagskvällen och förhoppningen var som alltid mot sämre motstånd att de skulle göra det så komfortabelt och stort som möjligt. Komfortabelt var det minst sagt och även fast det inte rann iväg på ett överdrivet sätt i målprotokollet var prestation godkänd trots allt. Lite halv slappt spel under stora delar resulterade i att slutsiffrorna enbart skrevs till 5-1 men för Tre Kronor är det bara att blicka framåt.

Tre Kronor fortsatte därför bygga vidare från deras ruggigt starka premiärseger mot USA där de mesta klaffade från start. Tre Kronor har med det två inledande segrarna satt sig upp i pole position för att vinna gruppen och just nu är det väldigt svårt att se vart Sverige ska tappa några poäng. 

Tyskland inledde precis som Tre Kronor på bästa sätt i deras premiärseger mot Slovakien som med största sannolikhet kommer visa sig vara vital. Mot ett Slovakien som inte direkt spelade med handbromsen i kunde Tyskland genom ett disciplinerat spel och en effektiv produktion såra slovakerna och segern skrevs till 6-4.

Tuffare motstånd väntade dagen därpå när en av guldfavoriterna USA stod för motståndet, det blandat med att Tyskland faktiskt såg tröttkörda ut gjorde att matchen aldrig riktigt hade någon nerv. Tyskland fick se sig besegrade med hela 1-6 och frågan är om tyskarna kan studsa tillbaka när Tre Kronor väntar på måndagskvällen.

Starkare insats att vänta

Alla som någon gång spelat en lagsport vet hur svårt det kan vara att möta lag som är betydligt sämre än en själva. Det summera varför Tre Kronor inte som kanske väntat på förhand körde över Polen, när nu Tyskland väntar är det en helt annan kaliber av motstånd.

Tyskland är ett lag att ha desto mer respekt för och inför gruppspelet hade vi tyskarna som det tredje bästa-laget i vår grupp-ranking. Tyskland var framme i VM-final så sent som ifjol och även fast årets turnering är desto starkare, finns det spets hos tyskarna även i år.

Att Tre Kronor kliver in som stora-favoriter råder det dock inget snack om och det är en match Sverige ”bara” ska vinna sett till kvalitet. Synar vi lagen är Tre Kronor både en och två klasser bättre truppmässigt och det förväntar vi oss få se. Spel på Tre Kronor segern saknar dock helt spelvärde och vi riktar därför blickarna mot ett målspel.

Tyskland är som sagt inte alls ofarliga offensivt och här förväntar vi oss att båda lagen kommer näta, vilket ger överspelet en fin chans att sitta. Tre Kronor har stått för tio-mål på deras inledande två matcher och här kommer vi stå för en starkare insats än på söndagskvällen. Givet förutsättningarna klickas därför över 5,5 mål i matchen, vilket även suttit i båda nationernas inledande två matcher!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:20
Tyskland - Tre Kronor
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.