Drömscenariot för den hockeyfrälste blir verklighet under natten mot torsdagen där Boston och St Louis gör upp om Stanley Cup-titeln i en sjunde avgörande match. Jag tror på en jämn och tät tillställning.

Match: Boston – St Louis (NHL) | Speltips: X2 | Odds: @1.84 | Units: 2/5 | Spelstopp: 02:00

Rygga till 1.84 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Räkna aldrig ut Boston

Boston har varit med i toppen av NHL under en lång tid nu och har varit ett ständigt inslag i slutspelet under det senaste decenniet och har varit ett av de mest jämna lagen också den här säsongen. På hemmaplan har det dock varit relativt problematiskt under slutspelet och framförallt i finalserien mot St Louis där man hittills förlorat två av tre matcher på hemmaplan. Ser vi till hela slutspelet så har vårt spel hittat rätt i sex av 12 matcher och man är inget mastodontlag inför hemmafansen. Ser man också till matchserien mot Carolina så utklassade man Hurricanes fullständigt och av de lagen som har utmanat Boston genom hela matchserien så har man inte vunnit vid full tid i sex av dessa tio tillfällen.

Boston har dock ligans bästa spets den här säsongen i form av förstakedjan bestående av Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak. Den lilla nackdelen är att om St Louis lyckas stänga ner den kedjan så har man vunnit mycket. Det är dock såklart ett faktum som är betydligt lättare sagt än gjort. Bergeron är en av ligans bästa tvåvägscentrar, Marchand är ettrig och retlig att möta samtidigt som han producerar poäng på löpande band och Pastrnak har alla signum för en stor poänggörare. På backsidan ska också Charlie McAvoy och Torey Krug nämnas som stora hot. Boston har spets och är rättmätiga favoriter. Dock ska en helt avgörande match aldrig underskattas och nervositeten kommer vara hög hos samtliga spelare.

Jämnhet genom hela slutspelet

Jag finner stort värde i att tro St Louis inte förlorar den här matchen vid full tid. Dels för att Boston vacklar lite på hemmaplan men främst för att St Louis har varit otroligt bra i bortaspelet under hela slutspelet och har vunnit sanslösa nio av 12 spelade matcher på bortaplan. Två av dessa har kommit mot Boston i den här matchserien och man ska därför inte räknas bort här. Man har också under slutspelet hållit en mycket jämn nivå. Man har bara förlorat två matcher i rad vid ett tillfälle under slutspelet och är skickliga på att stoppa blödningen när man väl förlorat. Ett annat bra exempel var när Boston vann med 7-2 tidigare i finalserien och St Louis sen vann nästföljande match.

Spelarmässigt så finns den största klassen i Ryan O’Rielly som hittills under slutspelet varit helt fenomenal och den som varit det viktigaste vapnet offensivt för laget. Vinner St Louis den här matchen så vågar jag lova att O´Rielly är den som vinner priset som slutspelets mest värdefulle spelare. I den matchen som St Louis gick vinnande ur senast låg han bakom extremt mycket i offensiv riktning och han kommer vara inblandad även här. I övrigt finns också god klass i Jaden Schwartz, Alex Pietrangelo och Vladimir Tarasenko som visat sig vara spets under hela säsongen och som matchar Bostons spets bättre än förväntat här.

Speltips: X2

Jag tror St Louis löser minst oavgjort i den här matchen och spelar därför dubbelchansen. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Spelet har hittat rätt i 50% av Bostons slutspelsmatcher.

  • Bortsett från krossen mot Carolina har Boston haft problem med hemmaspelet.

  • St Louis har löst spelet i 9 av 12 bortamatcher i slutspelet.

  • St Louis har endast förlorat två matcher i rad vid ett tillfälle under slutspelet.

  • Ryan O´Rielly har varit finalseriens bästa spelare, blir viktig för St Louis här.

Betsson ger oss 1.84 för spelet och jag investerar 2/5 units.

Rygga till 1.84 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.